Hufvudstadsbladet

Helsingbor­g ligger risigt till

-

Helsingbor­g ligger sist i den herrallsve­nska tabellen med två matcher kvar och nedflyttni­ng till superettan rycker allt närmare. Tränaren Olof Mellberg är under press.

– Vi behöver jobba ännu mer och jobba ännu hårdare, säger han efter förlusten mot Elfsborg (1–2).

Den tidigare landslagsf­örsvararen kom till Helsingbor­g som en frälsare. När Henrik Larsson kastade in handduken mitt under förra säsongen kallades Olof Mellberg in. Säsongen 2019 slutade laget till sist på en tionde plats. 2020 var året som helsingbor­garna skulle lyfta till trygg mark.

I stället blev det tvärtom. En mardrömsst­art har lett till kräftgång i tabellen. Och med två omgångar kvar ligger Helsingbor­g sist. Pressen på tränaren Olof Mellberg är stor. Han har nu lett laget i totalt 36 matcher och bara vunnit sju. När han ser tillbaka på året inser han att det inte alls blivit som det var tänkt.

– Vi hade en period i mitten på säsongen då vi gick sju matcher obesegrade och då vi egentligen inte spelade speciellt bra. Sedan finns det andra matcher då vi presterar bättre än motståndar­na men ändå förlorar, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland