Hufvudstadsbladet

Niskanen och Pärmäkoski är båda med i världscups­tarten i Ruka

Skidförbun­det presentera­de på måndagen landslagen till världscups­tarten i längdåknin­g i Ruka i helgen.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Iivo Niskanen stod över helgens tävlingar i finländska cupen på grund av ryggbesvär men då Skidförbun­det på måndagen presentera­de trupperna till världscups­tarten på hemmaplan i Ruka fanns OS-mästaren med i laget.

Också Krista Pärmäkoski, som också haft problem med hälsan inför säsongstar­ten, är med i laget som ska försvara de blåvita färgerna i helgens tävlingar.

Finlands landslag till världscups­tarten består av sex damer och sex herrar i längdåknin­g, den nationella gruppen är nedbantad till fyra åkare men i stället får länderna ha med två åkare som är under 23 år gamla.

I nordisk kombinatio­n består landslagst­ruppen av sex idrottare och nationella gruppen av fyra åkare. I backhoppni­ng har Finland åtta idrottare med i truppen som förbereder sig inför tävlingarn­a. Under träningslä­gret i Rovaniemi den här veckan väljs fem idrottare ut som ska tävla i Ruka.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA ?? ■ Bland annat Iivo Niskanen (8), Kerttu Niskanen (2), Ristomatti Hakola (6), Krista Pärmäkoski (4) och Joni Mäki (9) försvarar de blåvita färgerna i skidspåret då världscupe­n kör i gång i helgen.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA ■ Bland annat Iivo Niskanen (8), Kerttu Niskanen (2), Ristomatti Hakola (6), Krista Pärmäkoski (4) och Joni Mäki (9) försvarar de blåvita färgerna i skidspåret då världscupe­n kör i gång i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland