Hufvudstadsbladet

SIF-tränaren Jan Hagman stängs av i en match

SIF-tränaren Jan Hagman är avstängd och får inte leda Sjundeålag­et i FM-seriematch­en mot HIFK i Idrottshus­et på fredag.

- FILIP SAXÉN

Sjundeå IF tvingas klara sig utan sin tränare Jan Hagman då laget möter HIFK i damernas FM-serie i handboll. Hagman stängs av i en match på grund av grovt osportslig­t uppförande

i bortamatch­en mot Dicken i lördags. Vid tiden 20.40 fick Hagman ett gult kort. En knapp spelminut senare såg SIF-tränaren bokstavlig­en rött.

Han accepterad­e inte att Sirja Lassinharj­u-Heinonen fick utvisning utan demonstrer­ade sitt missnöje. Hagman fick en tvåminuter­s utvisning men fortsatte klaga på domarinsat­sen. Först fick han rött kort men då inte heller det fick Hagman att lugna ner sig visade domarna det blåa kortet.

– Först fick jag en varning och det följdes av en två minuters utvisning. Då frågade jag domaren om det är så här matchen ska avgöras och då tog domaren genast fram det blåa kortet. Jag förstår inte hur man kan få ett blått kort utan att svära eller liknande. Jag ställde endast en fråga, sade Hagman till Västra

Nyland efter matchen.

Dicken hade vid det skedet en ledning med 15–8. Slutsiffro­rna skrevs 36–24.

På måndagen stängdes Hagman av i en match för sitt agerande i matchen.I det disciplinä­ra beslutet, som HBL tagit del av, skriver Handbollfö­rbundet att domarna uppfattat situatione­n kränkande.

Enligt beslutet har Hagman inte trots upprepade uppmaninga­r från domarnas sida slutat ifrågasätt­a och protestera mot domslutet. Då Hagman fick rött kort ska han enligt domaren ha använt olämpligt språk och svordomar – något Hagman själv bestrider.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland