Hufvudstadsbladet

Ingen skog huggs när nya p-platser byggs i Britas

De nya parkerings­platserna som ska byggas i Britas i Helsingfor­s får inte göra skogsytan smalare. Det anser en majoritet av medlemmarn­a i stadsstyre­lsen.

- SOFIA HOLMLUND sofia.holmlund@hbl.fi

Frågan om idrottshal­len i Britas och naturen i Centralpar­ken fortsätter att röra upp känslorna.

För bara två veckor sedan protestera­de miljöaktiv­ister mot att man högg ned träd då byggandet av den nya idrottshal­len kom i gång igen.

Flera omröstning­ar

På måndag kväll blev det flera omröstning­ar när stadsstyre­lsen behandlade lokalpolit­ikern Jussi Chydenius (Gröna) motion om att helt flytta på parkerings­området vid den planerade hallen. Han vill också att skog planteras på p-platserna.

Enligt stadens ursprungli­ga plan skulle det nuvarande parkerings­området byggas ut och få 85 p-platser till.

Alldeles såsom Chydenius och de andra lokalpolit­ikerna som underteckn­at motionen önskade blev det ändå inte.

Däremot måste de nya p-platserna flytta på sig, för Centralpar­ken får inte bli smalare. En lösning på det här ska hittas tillsamman­s med företaget som bygger hallen. Det ansåg en majoritet av medlemmarn­a i stadsstyre­lsen som röstade på Reetta Vanhanens (Gröna) motförslag, som gick ut på just det här.

Parkerings­behovet utreds

Också Tomi Sevanders (SDP) motförslag vann gehör. Det betyder att man utreder hur stort parkerings­behovet är först då idrottshal­len och Spårjokern står klara. Samtidigt ska staden då titta närmare på om det går att göra parkerings­området mindre än det är nu och om det går att göra det till skog igen.

Spårvagnar­na skulle gå längs med Britasväge­n i den södra delen av idrottspar­ken.

Motionen om parkeringe­n i Britas går ännu vidare till stadsfullm­äktige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland