Hufvudstadsbladet

Grosjean överlevde våldsam krasch

Formel 1-loppet i Bahrain inleddes med en otäck krasch. På det inledande varvet blev det trångt i en kurva, och den franska föraren Romain Grosjean kom snett. Hans bil for iväg in i vallen, och en otäck explosion inträffade då bränsletan­ken fattade eld.

- HBL-TT

På det inledande varvet blev det trångt i en kurva, och den franska föraren Romain Grosjean kom snett. Hans bil for iväg in i skyddsräck­et, och en otäck explosion inträffade då bränsletan­ken fattade eld. Tv-bilderna visade hur Grosjeans bil delades på mitten.

– Vi har inte sett så mycket eld på mer än tio år. Romain tog sig ur bilen själv, vilket är helt otroligt efter den olyckan, sade föraren av läkarbilen Alan van der Merwe i Viaplays sändning.

Fransmanne­n tog sig för egen maskin undan lågorna. Han fördes in i en läkarbil och kunde ta sig ifrån olycksplat­sen på benen.

– Vi hade tur, det var så mycket tur. Jag såg en bil brinna, och såg på min GPS att det var Romain. Om han hade varit medvetslös hade han inte kommit ut. Jag har aldrig sett något liknande, sade Grosjeans stallchef Günther Steiner i Haas i Viaplay.

Grosjean fick mindre brännskado­r på händerna och ena vaden. Brittiska Sky Sports rapportera­r att han även fått skador på revbenen, vilket lär innebära att fransmanne­n missar säsongens två återståend­e lopp.

Sjukvårdsp­ersonal var som brukligt är med längst bak i fältet och var snabbt på plats för att hjälpa Grosjean.

På återstarte­ns första varv inträffade ännu en krasch. Kanadensar­en Lance Stroll kom fel i en kurva och han samt bilen landade upp och ner. Stroll är okej, men fick avbryta loppet.

Lewis Hamilton, som redan säkrat VM-titeln, körde hem segern före Max Verstappen och Alexander Albon. Finländarn­a Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen fick nöja sig med placeringa­rna 8 respektive 15.

 ?? FOTO: HAMAD I MOHAMMED ?? Romain Grosjean klarade livhanken efter våldsam krasch i formel 1racet i Bahrain.
FOTO: HAMAD I MOHAMMED Romain Grosjean klarade livhanken efter våldsam krasch i formel 1racet i Bahrain.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland