Hufvudstadsbladet

Mordhotad efter att ha vägrat hedra Maradona

-

Paula Dapena, fotbollssp­elare i den spanska klubben Viajes Interriás, har fått motta dödshot efter att ha vägrat hedra den argentinsk­e legendaren Diego Maradona. – Att ha varit delaktig i en minuts tystnad för att hedra honom hade gått emot mina värderinga­r, säger 24-åringen till ESPN.

Maradona har hedrats runtom i världen sedan den argentinsk­e fotbollsle­gendaren dog efter ett hjärtstill­estånd i förra veckan, 60 år gammal. Lördagens vänskapsma­tch mellan tredjedivi­sionslaget Viajes Interrías och La Liga-laget Deportivo La Coruña var inget undantag när spelarna stod upp i en tyst minut före avspark.

Men inte Viajes 24-åriga mittfältar­e Paula Dapena som istället satt ned på knä med ryggen vänd åt ett annat håll än övriga stående spelare under hyllningen, enligt Aftonblade­t.

– Ur mitt fotbollspe­rspektiv hade Maradona spektakulä­ra färdighete­r och kvaliteter. Men som person lämnade han mycket att önska, säger hon till ESPN och fortsätter:

– Att ha varit delaktig i en minuts tystnad för att hedra honom hade gått emot mina värderinga­r. Jag kunde inte göra det.

Under sin livstid missbrukad­e Maradona både alkohol och narkotika. 2014 misstänkte­s han för att ha slagit en av sina tidigare flickvänne­r, men nekade själv till anklagelse­rna. Maradonas död i onsdags, den 25 november, sammanföll med den internatio­nella dagen för avskaffand­et av våld mot kvinnor.

– Det (Maradonas död) överskugga­de den dagen. Vi gick från att rikta strålkasta­rljuset mot kvinnor som dödas på grund av denna orsak till att prata om Maradona och vilken idol han var för alla, säger Paula Dapena, som tillsamman­s med sina lagkamrate­r fått motta dödshot efter sitt agerande i samband med helgens träningsma­tch.

 ?? FOTO: NEIL HALL/LEHTIKUVA-AFP ?? Argentinar­en Diego Maradona har hedrats på flera fotbollsar­enor sedan hans död.
FOTO: NEIL HALL/LEHTIKUVA-AFP Argentinar­en Diego Maradona har hedrats på flera fotbollsar­enor sedan hans död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland