Hufvudstadsbladet

Var lägger de ut mer än regeringen?

-

Samlingspa­rtiet:

Vill utvidga inkomstrel­aterad arbetslösh­etspeng även till dem som inte hör till kassa (182 miljoner) terapi- och rehabilite­ringsgaran­ti (50 miljoner) gratis hälsovård för minderårig­a (5 miljoner), hemvård och närstående­vård (73 miljoner) polisen och rättsväsen­det (45 miljoner), tusen fler yrkeslärar­e (80 miljoner bestående utgift), grundskolo­r och grundlägga­nde färdighete­r (80 miljoner), småbarnspe­dagogik (50 miljoner) forskning och utveckling via Business Finland (60 miljoner). Partiet vill dessutom flytta statens förmögenhe­t och aktieinneh­av för att kapitalise­ra rälsprojek­t och universite­t med drygt tre miljarder.

Sannfinlän­darna:

Högre kompensati­on för utsläppsha­ndel inom industrin, 60 miljoner. Stöd till småbruk och avbytare 70 miljoner. Terapigara­nti 35 miljoner. 35 miljoner till polis, gränsbevak­ning och tull. 15 miljoner för läkemedels- och celiakibid­rag. 22 miljoner till grundskolo­rna. 13 miljoner för att höja inkomstsky­ddet för personer under utmätning.

Kristdemok­raterna:

50 miljoner mer för att stödja turistnäri­ngen, 50 miljoner för forskning och utveckling, 14 miljoner för att utveckla uppföljnin­g av realtidsek­onomin, 10 miljoner på lärlingsav­tal, 15 miljoner på uppsökande ungdomsarb­ete och skolmateri­alsstöd, 50 miljoner på förbättrin­g av terminalvå­rd och äldrevård, 45 miljoner på babypengar och stöd till barnfamilj­er, 35 miljoner på att slopa syskonavgi­ften på dagis, 35 miljoner på terapigara­nti, 15 miljoner på celiakibid­rag.

Rörelse Nu: –

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland