Hufvudstadsbladet

Sedu Koskinen flyttar sin fest till nyårsafton

Sedu Koskinen flyttar sin omtalade fest till nyårsafton, skriver affärsmann­en i ett privat inlägg på Facebook.

- HBL

”Jag gör det inte på grund av yttre påtrycknin­gar, utan för att mina vänner inte ska behöva lida för att de deltar i min fest”, skriver Koskinen enligt MTV:s nyheter.

Sedu Koskinen planerade att fira sina 30 år som företagare den 5 december i Vallgård i Helsingfor­s, vilket väckt kritik med tanke på Regionförv­altningsve­rkets förbud mot offentliga tillställn­ingar och allmänna sammankoms­ter på över tio personer. Koskinen, som säger sig vara besviken på myndighete­rnas agerande i coronakris­en, motiverade festen med att det är en privat tillställn­ing.

Det säljs inte biljetter till festen, för att få delta krävs en donation på 200 euro. Enligt Koskinen kan festen jämföras med ett bröllop eller en födelsedag­sfest.

MTV uppger att Regionförv­altningsve­rket räknar evenemange­t som en allmän tillställn­ing då man måste betala för att delta.

Privata tillställn­ingar är inte förbjudna, men det råder en stark rekommenda­tion att undvika evenemang där fler än tio personer deltar.

Regionförv­altningsve­rket i Södra Finland har därför intressera­t sig för festen, och uppmanat Koskinen att flytta den.

Enligt Koskinen kan paniken kring coronaepid­emin liknas vid ett politiskt drama där ”regeringen spelar uselt”.

”Jag hoppas att folk börjar tänka själva, och inte sväljer allt som beslutsfat­tarna och läkemedels­industrin tutar ut. Vi återkommer vid nyår. Alla som har betalat in en donation får pengarna tillbaka”, skriver Koskinen enligt MTV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland