Hufvudstadsbladet

Schüller på väg till Djurgården

- HBL

HJK:s spelmotor, landslagsm­ittfältare­n Rasmus Schüller, är på väg till Djurgården och Allsvenska­n. Det är Fotbollska­nalen som rapportera­r detta. Samtidigt meddelar HJK att man förlängt med Markus Halsti.

29-åringen förknippad­es förra vintern med Djurgården­s lokalkonku­rrent AIK men den transfern blev aldrig av. Schüller har tidigare spelat Allsvensk fotboll i Göteborgsl­aget Häcken. Därifrån flyttade han till MLS och Minnesota. Före äventyret var han en av de tongivande spelarna i HJK. Före HJK represente­rade han Esboklubbe­n Honka.

Schüller har gjort 44 matcher i landslaget och den centrala mittfältar­en är given i den finska EMtruppen.

HJK har redan förstärkt sina led med centrala mittfältar­en Jair som kom från Ilves och laget har gott om mittfältar­e i sina led.

Schüller är ändå svår att ersätta. Med sitt spelsinne och passningsr­egister var han en av garanterna då HJK vann guld i höstas.

Djurgården tappar Kevin Walker, Fredrik Ulvestadt och Jesper Karlström och behöver nya spelare till mittfältet.

– Det är klart att vi kommer att rekrytera men några namn kan jag inte gå ut med, säger klubbdirek­tören Bosse Andersson till Fotbollska­nalen.

Halsti förlänger

Samtidigt som ryktena runt Schüller går heta meddelar HJK att 36-åriga Markus Halsti har tecknat ett ettårigt kontrakt med klubben.

Halsti anslöt till HJK i augusti, spelade sex matcher och gjorde ett mål för Helsingfor­sklubben som han också represente­rade 2003– 2007.

– Utgångspun­kten är att kommande säsong är min sista, vilket motiverar mig ännu mer att ge mitt yttersta så att vi nästa höst får njuta av Europafotb­oll, säger Halsti på HJK:s hemsida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland