Hufvudstadsbladet

”En helt galen känsla”

-

En alldeles ofattbar avslutning på matchen och en lika ofattbar landslagsd­ebut av Amanda Rantanen gav Finland en seger mot Skottland. 1–0 genom ett mål fem minuter in på stopptid betyder att Finland har allt i sina egna händer då EM-kvalet avslutas i februari. Så här löd tongångarn­a efter matchen i Skottland.

”Jag såg att Emmi har bollen och foten fri så jag satte i väg. Jag får bollen och försöker förstås placera den i mål. Bollen träffar mig i ansiktet och studsar i mål. Det svartnade för ögonen. En helt galen känsla.”

Amanda Rantanen

Matchvinna­ren

”Att göra mål i sin debut, göra mål då det betyder så mycket. Inte bara i sista minuten utan i sista sekunden. Skottland spelar bättre än vad de gjorde i Helsingfor­s. Men hur vi försvarar! De bara öste på men alla spelare spelar uppoffrand­e och blockerar skott. Vilken laginsats. Den inställnin­gen vi spelade med i dag är så imponerand­e. Att de står upp och tror på sig själva – helt fantastisk­t.”

Anna Signeul

Landslagst­ränaren

”Det är bara att börja kolla in spelortern­a i England 2022. För det är dit Finland ska. Det är där Finland förtjänar att vara.”

Sebastian Backman

Svenska Yle

”Skottland trummar på. Amanda Rantanen avgör på stopptid. Skottet räddar målvakten men bollen studsar in i mål via Rantanens ansikte. Visst studsar bollen Finlands väg.”

Saku-Pekka Sundelin

Ilta-Sanomat

”Att det var Rantanen som klev fram var extra välkommet. Hon har upplevt många motgångar under sin karriär och varit borta från fotbollen i långa stunder. Skador och ätstörning­ar höll på att göra slut på karriären.”

Hinni Hirvonen

Yle

”Skottland var inte i bästa form under hösten men det gör inte Finlands bragd alls mindre. Att två gånger om besegra ett lag som är högre rankat händer inte särskilt ofta inom finsk landslagsf­otboll.”

Ari Virtanen

Helsingin Sanomat

HBL-SPT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland