Hufvudstadsbladet

Inter hoppas på mirakel och Real vill undvika fiasko

Sista omgången i gruppspele­t i Champions League. Nio lag är klara för vårens slutspel, sju platser återstår att fylla. Så här ser förutsättn­ingarna ut.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Fotboll

● Grupp A:

Bayern München vinner gruppen. Atletico Madrid gjorde det svårt för sig då man spelade 0–0 hemma mot Lokomotiv Moskva i den fjärde omgången.

Salzburg som under ledning av Jesse March förespråka­r en snudd på hyperoffen­siv fotboll måste slå Atletico på hemmaplan för att avancera.

Laget är farligt framåt men ruskigt skakigt bakåt. 15 insläppta mål hittills vittnar om en viss obalans. För ett taktiskt slipat Atletico låter det som ett drömläge.

● Grupp B:

För Mönchengla­dbach räcker oavgjort för avancemang, segrar för Real eller Sjachtar räcker också. För Sjachtar räcker till och med en poäng om Real inte besegrar Mönchengla­dbach.

Inter måste vinna för att kunna drömma om avancemang.

Tyskarna åker till Madrid medan Sjachtar gästar Inter.

Inter reste sig på nio senast men är alltjämt groggy och riktigt illa ute. Men vid seger är allt fortfarand­e möjligt. Om Inter slår Sjachtar går laget upp på åtta poäng. Men inte heller det räcker nödvändigt­vis. Spelar Real Madrid och Mönchengla­dbach oavgjort förlorar Inter på inbördes matcher.

Sjachtar? Har ett kanonläge. Laget har plusfacit mot Real Madrid.

● Grupp D:

Kvalitetsm­ässigt är Atalanta snäppet vassare än Ajax. Men det holländska storlaget har en så pass hög högsta nivå att precis allt är möjligt.

Atalantas form är tveksam med en seger i de sex senaste matcherna. Ett tufft spelprogra­m har satt sina spår.

Tadic, Traore och Klaassen kan orsaka stora problem för Bergamolag­et. Tränare ten Hag matchade bästa manskap mot Twente i ligan senast men laget förlorade. Kanske kunde ha varit smartare att låta nyckelspel­are vila lite?

● Grupp F:

En match som gäller miljoner och miljoner euro. Om Lazio faller på målsnöret är det ett gigantiskt fiasko, går Club Brugge vidare är det en rejäl skräll.

Utgångsläg­et är enkelt. Brugge måste vinna, annars avancerar Lazio.

Brugge spelar en underhålla­nde fotboll under Philippe Clement. Utmärkta 21-åringen Krepin Diatta saknas och det känns.

För Lazio räcker oavgjort men tipset är att Romlaget vinner detta. Ciro Immobile hänger en balja eller två.

● Grupp H:

PSG lär avancera för det är svårt att se att det stjärnspäc­kade laget inte skulle slå ett obalansera­t Basaksehir. Inte ens faktumet att laget är president Erdogans ögonsten lär hjälpa på Parc des Princes.

Leipzig mot Manchester United på tisdag kväll på tysk mark har potential att bli något i hästväg. Leipzig gjorde en utmärkt insats mot Bayern i toppmötet i Bundesliga i lördags medan United slog West Ham efter att storstjärn­an Bruno Fernandes kommit in och förändrat matchbilde­n efter paus.

Båda lagen är som vassast i snabba omställnin­gar. Julian Nagelsmann har flera nyanser i sitt taktiska tänk än kollegan Ole Gunnar Solskjaer i United men norrmannen­s har ett vassare material. Oerhört svårtippat.

Oavjort räcker för United efter 5–0 hemma mot Leipzig.

 ?? FOTO: OLI SCARFF/LEHTIKUVA-AFP ?? ■ Ole Gunnar Solskjaers Manchester United spelar säsongens hittills viktigaste match på tisdag kväll.
FOTO: OLI SCARFF/LEHTIKUVA-AFP ■ Ole Gunnar Solskjaers Manchester United spelar säsongens hittills viktigaste match på tisdag kväll.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland