Hufvudstadsbladet

Nationalop­eran ställer in föreställn­ingar även nästa år

- SPT

För att kompensera bortfallet av sina inställda föreställn­ingar erbjuder Nationalop­eran ett flertal olika inspelning­ar av operaoch balettföre­ställninga­r på nätet.

Finlands nationalop­era och -balett ställer in all sin verksamhet fram till den 15 januari. Utöver det avbokas en del föreställn­ingar som var planerade för senvintern.

Förutom föreställn­ingar avbokas också alla gratiseven­emang och all verksamhet för barn under samma tidsperiod.

De föreställn­ingar som ställs in fram till mitten av januari är Glada änkan, Figaros bröllop, Nötknäppar­en och Råttkungen.

Därtill har alla föreställn­ingar av Pippi Långstrump ställts in från den 16 januari till den 6 februari 2021. I stället för Pippi Långstrump kommer Nötknäppar­en och Råttkungen att återvända och spelas under de veckorna.

Alla fyra föreställn­ingar av operan Peter Grimes som skulle ha spelats under perioden 12–24 februari är också avbokade. Produktion­en är stor och kräver mycket resurser. Nationalop­eran räknar med att deras verksamhet kommer att omfattas av coronabegr­änsningar även nästa år och en uppsättnin­g med endast fyra föreställn­ingar med halverad salongskap­acitet är enligt operan inte ekonomiskt möjlig att genomföra.

Nationalop­eran kontaktar alla de kunder som redan köpt biljetter till de föreställn­ingar som ställs in.

Fram till att verksamhet­en kan köra i gång som normalt igen erbjuder Nationalop­eran olika inspelning­ar av opera- och balettföre­ställninga­r på sin Stage24-tjänst.

 ?? FOTO: HEIKKI TUULI/NATIONALOP­ERAN ??
FOTO: HEIKKI TUULI/NATIONALOP­ERAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland