Hufvudstadsbladet

Verstappen segrare i säsongens sista lopp

-

Max Verstappen fick avsluta F1-säsongen med en seger. Han slog båda Mercedesfö­rarna Valtteri Bottas och världsmäst­aren Lewis Hamilton, som var tillbaka efter att ha smittats av coronaviru­set.

Red Bull-föraren Max Verstappen vann säsongen sista F1-lopp som avgjordes i Abu Dhabi. 23-åringen startade i pole position och tog en klar seger före tvåan, Mercedesfö­raren

Valtteri Bottas. Hans andra seger för säsongen, den första kom på Silverston­e i Storbritan­nien i början av augusti, och tionde totalt.

– Det var riktigt kul där ute i dag. Vi gjorde allt rätt. Vi gjorde ett väldigt starkt lopp, sade Verstappen i Viaplays sändning efter loppet.

Men något stort firande blir det inte.

– Jag kommer att njuta av att kliva upp på podiet, sedan ska jag njuta av att få åka hem.

Den redan klara världsmäst­aren Lewis Hamilton slutade trea. Britten missade förra veckans tävling efter att ha smittats av coronaviru­set och han var märkbart påverkad av att ha varit sjuk.

– Det var ett riktigt tufft lopp för mig. Jag har känt mig stark och pigg hela säsongen men inte i dag. Kroppen känns inte bra, sade Hamilton.

Det stod sedan tidigare klart att Mercedes vinner konstruktö­rs-VM och att Red Bull blir tvåa. Men efter söndagens resultat stod det även klart att McLaren kniper tredjeplat­sen före Racing Point.

Kimi Räikkönen slutade på tolfte plats.

 ?? FOTO: GIUSEPPE CACACE/LEHTIKUVA ?? Jos Verstappen dominerade det sista loppet för säsongen.
FOTO: GIUSEPPE CACACE/LEHTIKUVA Jos Verstappen dominerade det sista loppet för säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland