Hufvudstadsbladet

Jac Karlsson stannar i BK

Det blir en fortsättni­ng för spelmotorn Jac Karlsson i BK46:s handbollsl­ag. Den 34-åriga nyckelspel­aren har skrivit på för ytterligar­e en säsong för Karislaget.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@vastranyla­nd.fi

– Beslutet om att förlänga var i grund och botten ganska lätt. Föreningen tog upp saken för ett par veckor sedan och vi kom snabbt överens, säger Jac Karlsson i BK:s pressmedde­lande

Karlsson återvände till moderklubb­en BK-46 hösten 2019 efter 12 år som proffs i Norge och Danmark. Hans första säsong tillbaka i BK och i FM-ligan satte coronapand­emin stopp för innan slutspelen kommit igång.

Om den pågående säsongen ska kunna slutföras i normal ordning är ännu öppet. För tillfället är Karishalle­n för tillfället stängd både för träningar och matcher. Som det nu ser ut spelar herrarna sin nästa ligamatch i mitten av januari.

– Det är bara att försöka gilla läget, konstatera­r Jac Karlsson.

Samtidigt har BK ett intressant läge då det nyligen blev klart att Nico Rönnberg förstärker BK under resten av säsongen. I Karlsson och Rönnberg har BK en backduo av högsta klass.

– Att få en toppspelar­e som Nico med i laget tackar man förstås inte nej till. Med hans hjälp har vi kapacitet att lyfta spelet till en ny nivå. Vi får hoppas att säsongen fortsätter, för med Nico i laget tror jag att vi kan gå långt, säger Jac Karlsson i pressmedde­landet.

Att få en toppspelar­e som Nico med i laget tackar man förstås inte nej till. Med hans hjälp har vi kapacitet att lyfta spelet till en ny nivå. Vi får hoppas att säsongen fortsätter, för med Nico i laget tror jag att vi kan gå långt.

Jac Karlsson om lagkamrate­n Nico Rönnberg

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Jac Karlsson fortsätter i BK.
■
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Jac Karlsson fortsätter i BK. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland