Hufvudstadsbladet

Nitlott för pressat Barca

Atletico Madrid mot Chelsea, Leipzig mot Liverpool och Barcelona mot PSG känns som de hetaste matchparen då åttondelsf­inalerna i Champions League lottades fram.

- von Wendts procent: 25-75

Atalanta-Real Madrid

Atalanta har sett lite slitet ut på sistone och pausen över jul och nyår kommer lägligt.

Real Madrid har gjort som Real Madrid brukar göra, nämligen skärpt sig då det behövs.

Materialmä­ssigt är det inget snack om saken. Real är bättre på alla positioner. Gian Piero Gasperini är dock en mästerlig coach och han kan säkerligen rita upp ett taktiskt pussel som får kollegan Zinedine Zidane att våndas lite extra.

von Wendts procent: 40-60

Atlético Madrid–Chelsea

Det här känns väldigt jämnt. Diego Simeones fotboll är som gjord för tuffa utslagsmat­cher och framåt har Atleti alldeles tillräckli­gt med hästkrafte­r.

Chelsea har spelat upp sig under hösten och fått en helt annan stadga i defensiven med Mendy i mål och Thiago Silva i backlinjen.

Framåt finns det gott om alternativ. Simeone är dock en rutinerad räv i de här sammanhang­en. Det ger Atleti en liten fördel.

von Wendts procent: 55-45

Barcelona–Paris SG

Finns bara en favorit, PSG. Barca är en klubb i kaotiskt tillstånd medan PSG är ett tämligen välcoachat lag med grymma individer. Neymar skadade sig i söndags och blir i värsta fall borta i några månader. Brassens frånvaro känner till och med PSG av.

I Barcelona försöker Ronald Koeman rädda det som räddas kan men holländare­n vet att han knappast blir särskilt långvarig på posten.

Med Lionel Messi i laget har man ändå alltid en chans.

von Wendts procent: 35-65

Lazio–Bayern München

Lazio var på vippen att åka ut redan i gruppspele­t och i det här matchparet har man inget att hämta, inte ens om Ciro Immobile står på öronen uppe på topp.

Bayern är bättre, snudd på överlägset på alla delområden och den tyska storklubbe­ns turbofotbo­ll blir för mycket för Romklubben.

Leipzig–Liverpool

Riktig godbit, underhålln­ings- och fotbollsmä­ssigt. Julian Nagelsmann mot Jürgen Klopp blir en match i matchen.

Liverpool har ett bättre material men laget har sett ruskigt slitet ut på sistone.

Leipzig får ta julpaus i ett par veckor, ladda batteriern­a och fixa till belastning­skurvorna. I England öser man som bekant på också kring jul och nyår och det kan stå Liverpool överraskan­de dyrt senare på våren.

Det finns en smärtgräns för vad varje spelare tål.

von Wendts procent: 40-60

Mönchengla­dbach–Manchester City

Potentiell­t en godbit den här med. Mönchengla­dbach får inleda hemma och lär ösa på för allt vad tygen håller.

Möjligen att Gladbach kan vinna med uddamålet hemma men över 180 minuter är City för tungt, för bra och så bra taktiskt sett att det här bara borde kunna sluta på ett sätt.

von Wendts procent: 35-65

Porto–Juventus

Juventus har spelat upp sig resultatmä­ssigt på sistone och potentiale­n är det som bekant inget fel på.

Däremot kvarstår frågeteckn­en kring Andrea Pirlo som tränare. Taktiskt sett imponerar inte Juventus och kanske att Pirlos företrädar­e, Maurizio Sarri hade rätt då han sade att Juventus är ett omöjligt lag att träna för att där finns för många självgoda stjärnor i samma omklädning­srum.

von Wendts procent: 40-60

Sevilla–Dortmund

Dortmund riskerar att hamna på efterkälke­n i titelracet i Bundesliga. Erling Braut Håland är borta i några veckor till och utan den oerhört målfarliga norska jätten är laget betydligt beskedliga­re. Håland är dock tillbaka tills åttondelen ska spelas och Dortmund har ett lag som åtminstone på pappret har potential att gå riktigt långt.

Sevilla? Spelar smart och snålt och har två oerhört bra mittbackar i Diego Carlos och Jules Kounde.

von Wendts procent: 45-55

 ?? FOTO: LLUIS GENE/LEHTIKUVA ??
FOTO: LLUIS GENE/LEHTIKUVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland