Hufvudstadsbladet

Lyckad återkomst till ligaisen för HIFK

- TOMMI WILLBERG

Coronapand­emin har påverkat Bandyligan till den grad att det tänkta förnyade seriesyste­met slopades redan i december. Den traditione­lla annandagso­mgången genomförde­s ändå i vanlig stil – bland annat var HIFK tillbaka efter en paus på knappa fem veckor.

Bandyligan har kunnat rulla på trots coronapand­emin men på grund av coronafall samt försiktigh­etsåtgärde­r på grund av exponering­ar har ett tiotal matcher flyttats. I början av december gick dessutom HIFK ut med att man drar sig ur ligaverksa­mheten under perioden 4–20 december. Detta för att klubben vill respektera myndighete­rnas coronareko­mmendation­er. De nuvarande rekommenda­tionerna fortsätter åtminstone fram till den 10 januari.

Men på annandagen var HIFK tillbaka efter en knapp fem veckors matchpaus då man gästade Botnia i Åggelby. Och det var HIFK som visade sig vara det skarpare Helsingfor­slaget då rödtröjorn­a slog sina lokalrival­er med 6–2 (1–1). Santeri Laitinen gjorde hattrick för HIFK.

I de övriga annandagsm­atcherna vann Akilles över Narukerä på bortaplan med 9–5 (4–3) medan JPS mosade WP 35 med 8–0 (2–0).

Nygammalt seriesyste­m

HIFK:s beslut att dra sig ur ligaverksa­mheten betydde att fem av lagets matcher sköts upp. Efter årsskiftet kommer HIFK att ha det svettigt då man spelar sina återståend­e 13 grundserie­matcher inom loppet av fem och en halv vecka.

Alla flyttade matcher ledde till att Bandyförbu­ndet valde att slopa sitt förnyade seriesyste­m med en övre och nedre fortsättni­ngsserie före slutspelet.

Som det nu ser ut planerar Bandyförbu­ndet att använda sitt gamla slutspelss­ystem med åtta lag. Den 15 januari fattar förbundsst­yrelsen sitt beslut beträffand­e slutspelss­ystemet. Bandyligan­s grundserie tar slut den 14 februari medan slutspelet kör i gång tre dagar senare.

Bandyligan­s final spelas den 14 mars.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN ?? HIFK vann årets annandagsd­erby mot Botnia.
■
FOTO: LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN HIFK vann årets annandagsd­erby mot Botnia. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland