Hufvudstadsbladet

Sen kvittering gav United poäng

Manchester United tappade sin ledning och fick nöja sig med 2–2 borta mot toppkonkur­renten Leicester i Premier League.

- MIKAEL FORSELL/TT

Skadeprobl­emen verkar fortsätta för Victor Nilsson Lindelöf. Den svenska landslagsb­acken blev utbytt efter en dryg timmes spel i matchen mot Leicester.

Nilsson Lindelöf berättade tidigare i veckan att han plågats av en ryggskada hela säsongen, vilken blivit värre på grund av att det varit tätt mellan matcherna på grund av coronapand­emin.

Svensken skakade på huvudet och hade uppenbart ont när han hjälptes av planen av en ur det medicinska teamet.

Cavani framspelar­e

Efter att Nilsson Lindelöf lämnat planen tände matchen till. Inhopparen Edinson Cavani spelade fram Bruno Fernandes till Manchester United 2–1-mål med drygt tio minuter kvar och den viktiga segern såg ut att vara inom räckhåll.

Men bara fem minuter före full tid kunde Jamie Vardy kvittera och matchen slutade 2–2.

Leicester, tvåa i tabellen, och Manchester United, trea, kom till matchen med en positiv formkurva efter segrar den senaste tiden.

United lät mittbacken Eric Bailly göra comeback, vilket fick till följd att Victor Nilsson Lindelöf fick spela till höger i försvaret. Bortalaget lät även stjärnorna Paul Pogba och Edinson Cavani inleda matchen på bänken. Båda byttes in i den andra halvleken.

Rashford målskytt

Manchester United hade de bästa chanserna till att börja med. Marcus Rashford nickade bollen över från nära håll innan han kunde ge bortalaget ledningen 23 minuter in i matchen.

Bruno Fernandes stötte fram bollen till Rashford som ensam med Kasper Schemeiche­l kunde slå in 1–0 till United.

Bara åtta minuter senare kunde Leicester emellertid kvittera genom Harvey Barnes. Han fick läget sedan Uniteds Fernandes tappat bollen och sköt hårt från strax utanför straffområ­det förbi målvakten De Gea.

?? FOTO: GLYN KIRK/LEHTIKUVA ?? Manchester United fick 2-2 mot Leicester.