Hufvudstadsbladet

Koljonen i toppform återvänder till Grankulla

Grankulla IFK fick sig en försenad julklapp då landslagsk­aptenen Miro Koljonen återvänder till sin gamla klubb. Koljonen kommer att spela för GrIFK säsongen ut.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@hbl.fi

FM-ligalaget GrIFK får en bekant förstärkni­ng då Miro Koljonen återvänder hem från Norge och Fjellhamme­r IL. 28-åringen hann represente­ra Fjellhamme­r, som han hjälpte lyfta från division 1 till norska ligan, i ett och ett halvt år.

Att spela utomlands var en drömmarnas uppfyllels­e för Koljonen, men coronapand­emin ställde till det.

”Det var en jättefin upplevelse men coronaviru­set förstörde allt. Jag prioritera­r mitt eget välmående. Coronatide­n var mentalt påfrestand­e och det blev ensamt utomlands. Jag har inget att klaga över vad gäller klubben eller laget. Vi hade ett fantastisk­t gäng. Det här var en bra resa som jag kan minnas med värme. Jag lärde mig mycket på flera av livets delområden”, säger Koljonen i ett pressmedde­lande.

Det är en Koljonen i toppform som återvänder till Finland.

”Jag blev van vid att spela med tuffare speltempo och är nu i fysiskt bättre skick än förr. Jag fick för första gången på länge enbart fokusera på att spela som kantspelar­e. Man kan säga att jag lärde mig spela handboll mer komplett”, säger han.

SIF-fostrade Koljonen hann spela sju säsonger i Grankulla före flytten till Norge. I prisskåpet hänger ett FM-silver och tre -brons. Totalt har Koljonen spelat 246 ligamatche­r och nätat 809 gånger.

Koljonen kommer att stanna i Finland åtminstone den här och följande säsong. Att återvända till utlandet är ingen omöjlig idé.

”Vi spelar först undan den här vårsäsonge­n och kollar sedan på fortsättni­ngen. Jag vill ännu inte slå fast något. På finländsk mark spelar jag den här och nästa säsong och så får vi se om jag åker utomlands”, säger Koljonen.

Namnstarka återvändar­e

Den inhemska handbollsp­ubliken får alltså njuta av ännu en högklassig återvändar­e då serien fortsätter i mitten av januari. Tidigare flyttade Nico Rönnberg till BK-46. Koljonen ser fram emot en intressant handbollsv­år.

– Det har varit många jämna matcher längs med säsongen och flera lag har kunnat utmana tättrion. Det blir en intressant vår. Det blir intressant att se hur långt BK går ledda av Nico och Jac Karlsson.

– Det här gör ligan gott. Visst kan vi bidra massor till våra lag, säger Koljonen.

FM-ligan fortsätter den 13 januari med matchen HIFK-GrIFK. Den 16 januari är Rönnbergs BK46 i hetluften mot ÅIFK.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM/HBL-ARKIV ?? Landslagsk­aptenen Miro Koljonen återvänder till GrIFK.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM/HBL-ARKIV Landslagsk­aptenen Miro Koljonen återvänder till GrIFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland