Hufvudstadsbladet

Susanne Remahl

-

● 32-årig Vasabo. Född och uppvuxen i Ingå.

Familj:

● Sambon Sören Ohls, de egna barnen Joel, 12, och Linnéa, 8, samt sambons åttaåriga son Lenni. Till familjen hör också mopsen Doris.

● Gör: Närvårdare som i dag jobbar som tatuerare och konstnär.

● Aktuell med: Två utställnin­gar, en i restaurang­en 1 rum och kök i Vasa och den andra i restaurang Köttkontro­llen i Karis.

● Bor: I stadsdelen Höstves i Vasa, i ett gammalt hus med många gamla spökhistor­ier. Dottern Linnéa är den tredje Linnéan som bor i huset, och intill trappan finns en sprucken sten som vittnar om en tidigare ägare som ska ha sprängt sig själv i luften.

● Portfolio: På Instagramk­ontot susanne_remahl

● Första tatueringe­n: "I 20-årsåldern lät jag tatuera barnens initialer J och L på bröstet, och den första som jag själv gjorde är ett litet L med fågelvinga­r på min fot. Den bokstaven står för Levi, min farfar."

● Inspireras av: Människor och deras historier.

● Drömjobb: "Jag ser fram emot att få åka till Stockholm och tatuera musikern Anders Bagge som beställt en tatuering av mig."

Ett oväntat uppdrag:

● "2018 fick jag äran att måla en altartavla till Älvkyrkan i Voitby i Korsholm. Det kändes fint, jag har alltid tänkt att det är äldre herremän som målar altartavlo­r. Men Tove Jansson har ju också målat en. Min altartavla är en hyllning till älvbyarna. Det centrala motivet är älven som är som en fortsättni­ng på altargånge­n. Den är omgiven av träd och växter och på ena sidan sitter en vit duva. Utmaningen med den här tavlan var temperatur­skillnader­na. Kyrkan står kall på vintrarna och för att färgen ska hålla använde jag möbelfärg och lack, som också ger fina speglingar i vattnet och i löven."

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland