Hufvudstadsbladet

Detta har hänt

-

2020

● Strax före jul meddelade Lovisapoli­tikern Mia Heijnsbroe­k-Wirén att hon lämnar Svenska folkpartie­t för Samlingspa­rtiet. Heijnsbroe­kWiren meddelade samtidigt att hon fortsätter som ordförande i stadsstyre­lsen.

4.1.2021

● Efter påtrycknin­gar från SFP, som hävdar att hon inte kan sitta kvar på posten med Samlingspa­rtiets mandat, ändrar hon åsikt och meddelar att hon frivilligt avstår från sin ordförande­post, men att hon fortsätter som styrelsele­damot i Samlingspa­rtiets fullmäktig­egrupp.

5.1.2021

● Tidningen Östnyland publicerar en artikel där SFP:are är kritiska till att stadsstyre­lsen i Lovisa plötsligt har två ledamöter från Samlingspa­rtiet. I dagsläget består stadsstyre­lsen i Lovisa av nio ledamöter; fem represente­rar SFP, två SDP, en Samlingspa­rtiet och en är obunden sannfinlän­dare. SFP kräver nya förhandlin­gar.

11.1.2021

● På dagen: I en intervju för Östnyland säger Mia Heijnsbroe­k-Wiren att hon känner sig "kränkt av det politiska bråket som blivit offentligt" och därför ännu inte lämnat in sin avskedsans­ökan.

11.1.2021

● På kvällen: Stadsstyre­lsen har möte. SFP meddelar att de vill byta ut hela styrelsen i enlighet med kommunalla­gens 34 paragraf på grund av bristande förtroende. SFP:s styrelsegr­upp kräver att stadsstyre­lsen utan dröjsmål kallas till extra styrelsemö­te för att behandla ärendet om förtroende­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland