Hufvudstadsbladet

Lindring för magen

-

Anette Adams, 54, hade olika magproblem under många år. Det kändes ofta som om hon hade en fotboll i magen. Det bildades gaser i magen så att det såg ut som om hon var gravid. Vissa dagar var värre än andra, men osäkerhete­n som magen orsakade var alltid närvarande. Då hittade Anette Macoform tillverkat av kronärtsko­cka- och maskrosext­rakt.

Obekväm känsla i magen minskade matlusten, begränsade klädseln och slutligen t.o.m. det sociala umgänget.

- Jag kommer bra ihåg de åren, då jag jobbade som chef för supermarke­tkedjan. Tröttheten orsakad av matsmältni­ngsproblem­en var utmanande, men p.g.a stressen kunde jag inte hålla pauser och lägga mig ner, berättar Anette.

Slutligen bestämde hon sig för att förbättra sin livskvalit­et och göra en livsstilsä­ndring. Hon sade upp sig från det stressiga jobbet som chef och började studera till en självständ­ig psykoterap­eut.

Mindre stress

Anettes vardag ändrades och blev lugnare genom en livsstilsä­ndring.

- Min vardag blev behagligar­e då jag själv fick bestämma arbetstide­n. Jag var nöjd med mitt liv, men i min mage och tarmar bildades fortfarand­e gaser. Jag visste, att det kan vara helt normalt, men jag ville inte godkänna det, suckar hon.

- På grund av att magen krånglade kunde jag inte delta i många sociala tillställn­ingar. Jag upplevde, att magens funktion var så pinsam och följden kunde vara oförutseba­r. Framför allt räckte energin inte till, säger Anette frustrerat.

Macoform varje dag

- Jag provade alla möjliga hemmakonst­er, men var inte nöjd. Mamma fick mig slutligen att från webbutiken Wellvita beställa Macoform som innehåller maskros och kronärtsko­cka. Det var rätt beslut, säger Anette leende och berättar att hon så småningom märkte att magen inte längre kändes obekväm. Senare har Macoform-tablettern­a blivit en del av hennes morgonruti­ner.

- Numera lägger jag inte längre märke till magen. Den är bara en naturlig del av min kropp, som inte stör mitt deltagande i sociala aktivitete­r, säger Anette förnöjt.

”Jag behöver inte längre tänka så noga på vad jag äter. Min mage tål bättre allt som en normal mage skall tåla.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland