Hufvudstadsbladet

Herola 0,9 sekunder från karriärens första seger

- TOMMI WILLBERG

Ilkka Herolas goda form fortsatte i den andra individuel­la tävlingen i världscupe­n i Val di Fiemme. I ett kaotiskt spurtavgör­ande kom Herola sexa, en knapp sekund bakom segraren Jarl Magnus Riiber.

Två stycken finländare platsade bland de tio bästa medan en tredje stod för karriärens bästa individuel­la placering i världscuph­elgens avslutning i Val di Fiemme.

Ilkka Herola och Eero Hirvonen var inblandade i en stor och stökig slutspurt där de nio första åkarna kom i mål inom loppet av 1,7 sekunder. Herola kämpade om segern intill det sista men fick nöja sig med en sjätteplat­s (+0,9 sekunder). Tättrion bestod av världscupl­edande Jarl Magnus Riiber och tyskarna Eric Frenzel och Vincenz Geiger.

– Det var en intressant tävlingsda­g och fint att man fick kämpa om segern. Målrakan gick inte som planerat, jag valde lite fel fil. Jag beslutade att ta vänster fil då den såg ledig ut men sedan hoppade en medtävlare framför mig och jag fastnade bakom en långsam rygg. I en sådan där slutspurt kostar varje misstag, säger Herola i ett pressmedde­lande.

Herola lyckades igen hyfsat bra i backmoment­et och fick starta bara 30 sekunder bakom täten. Hoppformen har hittills varit det stora frågeteckn­et men nu syns tecken på bättre. Veckoslute­ts saldo blev en andraoch sjätteplat­s individuel­lt samt en tredjeplat­s i parsprinte­n med Eero Hirvonen.

Hirvonen klättrade också rejält i skidspåret och kom på en tiondeplat­s (+3,2 sekunder). Hirvonens hoppform var inte riktigt där – han startade som 39:a, 1.30 bakom täten. Hirvonen vart snabbast i skidelemen­tet.

– Slutligen var det en bra dag. En tio-i-topp-placering måste man vara nöjd med. Hoppandet var inte så glamoröst. Men som tur var skillnaden till täten så liten att det gick att ta in försprånge­t. På slutet hade jag gott om energi men det var så mycket folk i vägen att jag inte kunde komma närmare täten, säger Hirvonen.

18-åriga Perttu Reponen stod däremot för karriärens bästa individuel­la världscupp­lacering då han gled över mållinjen som 22:a man. Han plockade sex skalpar i skidspåret.

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY/LEHTIKUVA-AFP ?? Vinnaren Jarl Magnus Riiber och sexan Ilkka Herola.
FOTO: TERJE BENDIKSBY/LEHTIKUVA-AFP Vinnaren Jarl Magnus Riiber och sexan Ilkka Herola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland