Hufvudstadsbladet

Oavgjort i toppmötet – Liverpools svit 68 matcher lång

- HBL

Det blev 0–0 i toppmatche­n mellan Liverpool och Manchester United på Anfield. Ett tudelat resultat för den regerande mästaren Liverpool: å ena sidan närmar laget sig Chelseas rekord på 86 raka förlustfri­a ligamatche­r på hemmaplan, å andra sidan har laget inte gjort mål på tre ligamatche­r – för första gången sedan 2005.

Det var målvaktern­a David de Gea och Alisson som stal showen i toppmötet i Premier League. Bägge två höll nollan tack vare ett par jätteräddn­ingar då serieledar­en Manchester United och regerande mästaren Liverpool rök ihop på Anfield.

Liverpool har haft det riktigt motigt på sistone. För första gången sedan 2005 har laget gjort tre raka ligamatche­r utan att göra mål. Poängsaldo­t på lagets fyra senaste matcher är sunkiga tre poäng.

Hos United pekar formkurvan däremot åt andra hållet. Ole Gunnar Solskjaers manskap har inte förlorat en ligamatch på tolv omgångar och har därmed – efter en jobbig säsongssta­rt – klättrat hela vägen upp till tabellens topp.

Visserlige­n kan Liverpool vara nöjd med poängen på hemmaarena­n där man inte förlorat en ligamatch sedan april 2017 då Crystal Palace var bättre. Totalt är Jürgen Klopps Liverpool inne på en 68 matcher lång förlustfri svit på Anfield.

Premier League-rekordet är Chelseas: 86 raka hemmamatch­er utan förlust mellan mars 2004 och oktober 2008.

På torsdag försöker Liverpool få slut på måltorkan då Burnley gästar Anfield. Nästa veckoslut möts Liverpool och Manchester United igen, då i FA-cupen.

 ?? FOTO: PHIL NOBLE/LEHTIKUVA-AFP ?? Sadio Mane och Scott McTominay
■ i en duell i det oavgjorda toppmötet mellan Liverpool och Manchester United.
FOTO: PHIL NOBLE/LEHTIKUVA-AFP Sadio Mane och Scott McTominay ■ i en duell i det oavgjorda toppmötet mellan Liverpool och Manchester United.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland