Hufvudstadsbladet

It-koncern utvidgar – 160 nya jobb i Vasa

Tvåspråkig­heten och högskolenä­tverket lockar ett nordiskt it-bolag till Vasa. Rekryterin­gen inleds den här veckan.

-

Det nordiska it-bolaget Tietoevry utvidgar sin verksamhet i Vasa och erbjuder 160 nya jobb. Det är den största nyetableri­ngen i Vasa på flera år.

Enheten i Vasa ska betjäna företagets finsk- och svensksprå­kiga kunder. Rekryterin­gen inleds den här veckan och pågår fram till hösten.

Satu Kiiskinen, landschef för Tietoevry i Finland, säger att de är glada att få vara med och utveckla regionens näringsliv. "Tvåspråkig­a och framåtskri­dande Vasa är en internatio­nell stad med mångsidigt kunnande och ett omfattande högskolenä­tverk", skriver Kiiskinen i ett pressmedde­lande.

Kiiskinen säger att Vasaenhete­n kommer att erbjuda sina anställda intressant­a och omväxlande uppgifter inom it-stödtjänst­er och möjlighet att utvecklas som it-proffs i en internatio­nell gemenskap. Hon välkomnar alla sökande som är intressera­de av teknologis­ektorn.

Vasa stadsdirek­tör Tomas Häyry gläds åt beskedet. "Bolaget med global verksamhet kommer att ytterligar­e utvidga nätverken för internatio­nell affärsverk­samhet i regionen och särskilt föra in stark digitalise­ringsexper­tis till regionens energiindu­strikluste­r", säger Häyry.

De cirka 160 jobben flyttar från Estland till Vasa. Tietoevry skriver att förflyttni­ngen har att göra med att de vill koncentrer­a sina enheter. En stor del av de anställda i Estland är från Finland och Sverige och betjänar finsk- och svensksprå­kiga kunder.

VILHELMINA ÖHMAN/SPT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland