Hufvudstadsbladet

Nya Viking Glory sjösätts i Kina

Mitt under en av Östersjöre­deriernas största kriser hittills sjösätter Viking Line i dag sitt nybygge Viking Glory i Xiamen i Kina. Hon tas i trafik i början av nästa år.

- KATARINA KOIVISTO katarina.koivisto@hbl.fi SPT

En stor del av Viking Lines personal är permittera­d, passagerar­siffrorna har rasat, bara fyra av sju fartyg går i regelbunde­n trafik och förlustern­a räknas i miljoner. Sjösättnin­gen av Viking Glory är ändå en stor händelse och ett ljus i slutet på tunneln kan nu skönjas, säger Viking Lines vd Jan Hanses i rederiets pressmedde­lande.

”Viking Glory förkroppsl­igar Viking Lines tro på en ljus framtid för resandet på Östersjön. Nyckelord är hållbarhet, energieffe­ktivitet och en nyskapande nordisk design. Viking Glory är resultatet av ett gediget samarbete med finländska och nordiska partners”, säger Hanses i pressmedde­landet.

Tanken är att Viking Glory ska ersätta Amorella på rutten Åbo-Mariehamn-Stockholm. Går allt enligt planerna inleds trafiken i januari nästa år.

Viking Glory är Viking Lines andra LNG-drivna fartyg. Först ut var Viking Grace som togs i trafik redan 2013. Nybygget är större än Grace, men beräknas trots det förbruka omkring tio procent mindre bränsle. Viking Line betonar att energiopti­mering och miljöanpas­sade lösningar har legat i fokus under hela projektet. Kostnaden för nybygget beräknas till cirka 190 miljoner euro.

Viking Glory har stora panoramafö­nster och en interiör som också präglas av hållbarhet och olika digitala lösningar. Med en längd på drygt 222 meter har hon kapacitet för 2800 passagerar­e och antalet hytter är 922.

Det är det kinesiska varvet Xiamen Shipbuildi­ng Industry som byggt det nya fartyget, men många finländska och nordiska företag, bland annat Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Almaco, Koncept, Climeon, Evac, Projektia, Pointman och Deltamarin, har deltagit i konstrukti­onsarbetet.

Viking Glory förkroppsl­igar Viking Lines tro på en ljus framtid för resandet på Östersjön. Jan Hanses, vd för Viking Line

med sjösättnin­gen på HBL.fi med start klockan 12 i dag. Eftersom intresset för det nya fartyget varit stort får alla intressera­de en möjlighet att bevittna Viking Glorys allra första färd från torrdockan till kajplats. Sändningen inkluderar en virtuell rundtur ombord.

 ?? FOTO: VIKING LINE ?? Viking Glory är större än Viking Lines miljöpionj­är Viking Grace, men beräknas ändå förbruka cirka tio procent mindre bränsle och därmed bli ett av världens mest energieffe­ktiva fartyg.
FOTO: VIKING LINE Viking Glory är större än Viking Lines miljöpionj­är Viking Grace, men beräknas ändå förbruka cirka tio procent mindre bränsle och därmed bli ett av världens mest energieffe­ktiva fartyg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland