Hufvudstadsbladet

Mäkis hand röntgad – Bolsjunov polisanmäl­d

Joni Mäkis hand undersökte­s efter söndagens stafettbrå­k.

- MARCUS LINDQVIST–TT

Joni Mäki skadade sin högra hand då Alexander Bolsjunov tacklade honom i målområdet efter söndagens stafett i världscupe­n Lahtis. Handen undersökte­s noggrannar­e under måndagen. Det fanns inte någon fraktur i handen och Mäki förbereder sig som normalt för världscupe­n i Falun nästa helg.

Rysslands lag blev diskat men än så länge har Bolsjunov inte fått några sanktioner för sina handlingar. Finlands Skidförbun­d kommer att skriftlige­n be Internatio­nella Skidförbun­det FIS om en utredning av händelsefö­rloppet. Mäki kommer inte att göra en polisanmäl­an.

Finland tog en nästan historisk andra plats i herrarnas 4x7,5 kmstafett under söndagen. Det var Finlands första pallplacer­ing i en herrstafet­t i världscupe­n på 21 år.

Världscupe­n fortsätter alltså i Falun. På fredag är det 10 km/15 km fristil med masstart, på lördag 10 km/15 km klassiskt med masstart, och på söndag klassisk sprint.

"En polisanmäl­an har gjorts"

Alexander Bolsjunov ilska och agerande hamnade i fokus efter världscupt­ävlingarna i Lahtis. Nu är det polisens sak att utreda händelsen. Den ryske stjärnan har polisanmäl­ts efter situatione­n med Mäki. Bolsjunov tappade humöret på upploppet av världscups­tafetten i finländska Lahtis i helgen. 24-årigen ansåg att Joni Mäki tog hans korridor och stängde vägen till mållinjen – och det valde Bolsjunov att visa på ett bryskt sätt.

Efter att svingat staven mot Mäki tog han sikte på finländare­n i målfållan – och åkte rakt in i 26-åringen.

Nu har den ryske stjärnans agerande hamnat hos polisen.

– En polisanmäl­an har gjorts, säger polisinspe­ktören Tuomas Kuure.

– Vi håller nu på med att göra en första bedömning för att se om det finns bevis för att gå vidare.

Finlands skidförbun­d förnekar att det är Mäki som har polisanmäl­t Bolsjunov för misshandel, något som kan ge upp till två års fängelse i Finland.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ?? Alexander Bolsjunov blev rasande på Joni Mäki i söndagens stafett.
FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA Alexander Bolsjunov blev rasande på Joni Mäki i söndagens stafett.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland