Hufvudstadsbladet

Herola har hittat formen inför VM – tog ny pallplats

-

Ilkka Herolas formkurva pekar uppåt då VM närmar sig. På lördagen tog han säsongens andra pallplacer­ing då han slutade trea i Seefeld.

Med drygt tre veckor till VM-starten i tyska Oberstdorf visar Ilkka Herola att han är en medaljkand­idat i nordisk kombinatio­n. I lördagens tävling i österrikis­ka Seefeld lyckades finländare­n bra i backen och låg trea inför skidmoment­et.

Herola, som normalt är betydligt starkare i spåret än i backen, lyckades ändå inte förbättra sin placering den här gången.

Norrmannen Jarl Magnus Riiber hade en klar ledning efter backen och hade inga större problem att hålla undan. Riibers segermargi­nal blev till slut över en halv minut.

Herola åkte rätt snabbt i kapp japanen Akito Watabe som låg tvåa efter backmoment­et men japanen klarade av att svara på Herolas ryck och kunde till slut besegra den slutkörda finländare­n i spurtstrid­en.

– En mycket bra dag för mig. Som helhet nådde jag ett bra resultat och det är bra att fortsätta bygga på det här i morgon, säger Herola i förbundets pressmedde­lande.

– Jag är inte helt nöjd med skidmoment­et och vet inte riktigt vad det är som inte stämmer där. Jag vet inte om det är något med kroppen som inte fungerar eller om jag valde fel skidor till loppet då föret var utmanande.

Herola vill ändå inte dra några långt gående slutsatser efter lördagen tävling utan säger att det är efter söndagen som han kan veta bättre var problemet ligger.

– Det känns bra inför morgondage­n och jag siktar på att nå lika bra resultat i backen som i dag, säger Herola i pressmedde­landet.

Wille Karhumaa kom i mål på en 46:e plats nästan fem minuter efter den segrande norrmannen.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA ?? Ilkka Herola tog säsongens andra pallplacer­ing.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA Ilkka Herola tog säsongens andra pallplacer­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland