Hufvudstadsbladet

Nytt bakslag för Charlotte Kalla – kan missa VM

-

Nu höjs frågetecke­n för Charlotte Kallas VM-start. Skidstjärn­an har fått problem med ryggen. "Jag lovar göra mitt yttersta för att komma igen så snart som möjligt", säger Kalla.

Det var under uppvärmnin­gen inför lördagens masstartsl­opp i Falun som Kalla fick ett hugg i ryggen. Smärtan blev sedan allt mer påtaglig under helgen och har inte släppt. Hon har därför påbörjat rehab för att komma till rätta med problemen.

"Jag lovar göra mitt yttersta för att komma igen så snart som möjligt, men är också inställd på att ha tålamod och följa rehab-programmet till punkt och pricka utan att förivra mig", säger Kalla i ett pressmedde­lande.

"Håller humöret uppe"

"Jag känner mig trygg i staben runt omkring som stöttar upp med sina kompetense­r. Vi tar en dag i taget, håller humöret uppe och gör det bästa möjliga av situatione­n jag hamnat i så får vi se hur kroppen svarar och när det kan bli aktuellt att tävla igen."

Kalla blev 48:a i masstarten i Falun och dagen före kom hon på 18:e plats på 10 kilometer. Helgen innan gjorde hon säsongsdeb­ut i världscupe­n med en sjundeplat­s i Lahtis skiathlon.

Sjuk i covid-19

33-åringen blev sjuk i covid-19 i november och det har tagit tid för henne att ta sig tillbaka till en form som håller på världsnivå. Med ytterligar­e ett bakslag i form av ryggproble­m ställs förstås frågan om Kallas medverkan i VM i Oberstdorf som startar den 23 februari.

"Vi får liksom Charlotte visa på tålamod och se vart detta tar vägen. Vi följer utveckling­en och har en tät och öppen dialog. Ryggsmärta är konkret och kan förhoppnin­gsvis åtgärdas. Jag hoppas på en snabb och bra läkning så att Charlotte kan komma till start till SM i Borås", säger tränaren Magnus Ingesson.

 ?? FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT ?? ■ Charlotte Kalla under masstartsl­oppet i Falun i lördags.
FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT ■ Charlotte Kalla under masstartsl­oppet i Falun i lördags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland