Hufvudstadsbladet

Robertson: Vi är inte med i titelracet

- MARTIN YNGVE/TT

Liverpool kommer allt längre från en ny Premier Leaguetite­l. Hemma mot Brighton kom en ny förlust med 0–1.

– Den enda förklaring­en är att vi är trötta, säger tränaren Jürgen Klopp till BT Sport.

Liverpool hade inte förlorat hemma på Anfield på 68 matcher och nästan fyra år.

Sedan kom mötena med bottengäng­en Burnley och Brighton. Och två gånger 0–1. Jürgen Klopps manskap såg ut att ha skakat av sig smällen mot Burnley när det raskt blev två bortasegra­r i östra London (Tottenham och West Ham), men Graham Potter ville annat.

Den förre Östersunds­tränaren skickade ut ett lag som hade gjort sin läxa, försvarade sitt eget mål skickligt och lyckades emellanåt komma upp i enstaka anfall.

– Det är inte lätt att komma hit och ta poäng. Det är ett topplag och vi försöker bara göra vårt bästa, säger Potter till BT Sports.

Hemmalaget hade redan efter någon minut kunnat ta ledningen, men Mohamed Salah missade ett av få öppna lägen Liverpool bjöds på – speldomina­nsen neutralise­rades av ett lågt spelande Brighton med stora delar av mittfältet runt eget straffområ­de.

– Vi hade våra ögonblick men de förtjänade att vinna, säger Klopp.

Matchens enda mål, av Steven Alzate, kom i ett av få Brightonan­fall. Det var inte vackert men även en bredsida från en trasslig situation där försvaret gått bort sig räknas.

– Bästa sättet att försvara sig mot ett lag som dem är att behålla bollen och det lyckades vi inte med. Det har varit en tuff vecka och i kväll räckte vi inte till, säger Klopp.

Inget av Liverpools två nyförvärv i tisdags, Ben Davies och Ozan Kabak, spelade och i mål stod Caoimhin Kelleher i stället för ordinarie Alisson som är sjuk. Inte covid-19, betonade Liverpooll­ägret.

Liverpool ligger efter förlusten på fjärde plats, sju poäng och en match mer spelad än ledande Manchester City.

Om de regerande mästarna ska kunna försvara sin titel bör det nog bli seger i nästa hemmamatch – mot just Manchester City på söndag.

– Just nu är vi inte med i titelracet. Men det är ju inte så att vi plötsligt blivit ett dåligt lag. Det här kan vända snabbt, säger backen Andy Robertson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland