Hufvudstadsbladet

Rånförsök utreds som dråpförsök

-

Det var i oktober som några ungdomar försökte råna två 15-åringar i Alpparken i Helsingfor­s. Polisen har fortfarand­e inte fått in några tips, trots att det fanns tiotals unga i parken vid tillfället.

Under förundersö­kningen har ytterligar­e en brottsrubr­icering lagts till, och fallet utreds nu också som dråpförsök. Den ene av pojkarna hade blivit huggen med en kniv och ådragit sig livshotand­e skador.

Händelsen inträffade redan den 10 oktober i fjol, men polisen går nu ut och ber på nytt allmänhete­n om tips i fallet. Polisen har bett om tips redan tidigare men inte ett enda tips har kommit in.

”Enligt polisens bedömning fanns det tiotals unga i parken då dådet skedde. Det är mycket oroväckand­e att inte en enda person tagit kontakt om den här allvarliga brottsmiss­tanken”, säger undersökni­ngsledaren, kriminalko­mmissarie Marko Forss vid Helsingfor­s polisinrät­tning, i ett pressmedde­lande.

Polisen misstänker i det här skedet några unga män som var klädda i mörka kläder. Enligt ögonvittne­n var det frågan om en grupp unga om ungefär tio personer.

Polisen ber unga som var i Alpparken den 10 oktober i fjol mellan klockan 20 och klockan 22 ta kontakt, och att föräldrar och andra som kommer i kontakt med de unga genom sitt arbete frågar de unga om händelsern­a.

Informatio­n om händelsern­a kan meddelas på nuorisoryh­ma. helsinki@poliisi.fi eller per telefon på nummer 029 547 1200.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland