Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Även om kommunalva­let säkert kan ordnas så att väljarnas och valfunktio­närernas hälsa är tryggad, är det ett problem att arrangera val i coronatide­r med tanke på förverklig­andet av demokratin och utnyttjand­et av rösträtten. Hur röstar exempelvis de människor som är försatta i lång karantän på grund av coronasmit­ta eller bara för att de exponerats för viruset? I ställer för att bråka om när valet ska hållas, borde energin koncentrer­as till skapa arrangeman­g i dessa undantagsf­örhållande­n.

Perttu Kauppinen

Iltalehti

Det är uppenbart att pigga checklisto­r om hur man bäst undviker skadlig stress på jobbet inte gäller dem som levererar snacks och snabbmat till medelklass­ens dörrar.

Dagens Nyheter

Var och en av oss kan minska på ensamhet genom att ta andra människor i betraktand­e – genom alldeles vanliga gärningar, om det så är vändag eller inte.

Helsingin Sanomat

Algoritmer­na på Google, Youtube och Facebook är konstruera­de för att ge dig mer av vad du redan konsumerat. Googlar du på glass kommer du att få se mer glass, söker du istället efter ’Bill Gates har gömt datachips i vaccin’ så visar algoritmen mer av detta. Dolda Facebookgr­upper är bara ytterligar­e ett steg in i samma logik. Radikalise­ringen och det uppskruvad­e tonläget finns inbyggt i systemet.

Anders Lindberg

i Aftonblade­t om källkritik, yttrandefr­ihet och "infodemi" i pandemitid­er

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ??
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland