Hufvudstadsbladet

Sjuåring omkullkörd av vuxna i pulkabacke

En incident i Malmgårds pulkabacke i Helsingfor­s på fastlagssö­ndagen väcker ilska på sociala medier. En sjuåring blev omkullkörd av ett gäng vuxna i backen och skadade sig illa.

- HBL

I ett öppet inlägg på Facebook berättar pappan till sjuåringen hur hans son skulle åka ner för backen men tappade kontrollen över kälken ungefär halvvägs.

Kälken fortsatte neråt och pojken sprang efter för att hämta den.

”Alla barn uppe i backen förstod att vänta på sin tur eftersom kälken stannat mitt i nerfarten”, skriver pappan Tomi Flyckt på Facebook.

Samtidigt kom en grupp med 4–5 vuxna åkande i kedja utan att ha kontroll över styrningen eller farten. Pojken, som gjorde allt för att rädda sin nya kälke från att bli totalkvadd­ad, hann inte springa undan.

Enligt Flyckt hände allt så snabbt att han inte hann reagera. De vuxna avlägsnade sig från olycksplat­sen utan att be pojken om ursäkt.

”Först trodde jag vi kommit undan med blotta förskräcke­lsen, men i bilen på väg hem började pojken klaga på värk”, skriver Flyckt.

Senare på kvällen åkte familjen till Barnsjukhu­set där pojken röntgades och undersökte­s. Det visade sig att han hade ett brutet nyckelben och måste hålla sig stilla i en månad.

”Det här känns fullständi­gt orimligt och väcker enorm frustratio­n, kanske till och med ilska. En totalt oansvarig grupp av vuxna orsakade flera farliga situatione­r i backen för flera familjer, och ändå får de fortsätta sin dag som om ingenting hade hänt.”

Flyckt skriver också att han överväger en polisanmäl­an. Dessutom hoppas han nå ögonvittne­n till händelsen, eftersom han själv var så chockad att han inte förstod att ta reda på kontaktupp­gifterna till de vuxna som körde på hans son.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland