Hufvudstadsbladet

Yle Vega har en mångsidig profil

- PETER SJÖHOLM redaktions­chef, Svenska Yle

YLE VEGA I en insändare (HBL Debatt 15.2) riktar Kim Rancken bland annat kritik mot musikvalet i Yle Vega och mot Tongåvan.

Musiken i Yle Vega riktar sig, i enlighet med vårt public service-uppdrag, till en bred publik och ska svara på många lyssnarbeh­ov. Yle Vega har ett mycket varierande utbud av musik, på kanalen spelas regelbunde­t musik av finlandssv­enska, nordiska och internatio­nella artister från sju årtionden och inom många genrer. I utbudet ingår också flera specialmus­ikprogram, som till exempel Kaffekvarn­en, Den klassiska kvällen och Vega Dans.

Precis som musiken har också innehållet en mångsidig profil. På Yle Vega vill vi erbjuda innehåll för åldersgrup­pen 35 år uppåt. Bland de äldre lyssnarna har vi en trogen publik, men också många under 50 år lyssnar gärna på Vega. I våra sändningar eftersträv­ar vi tydlighet och ett gott språk.

Tongåvan är ett av våra mest populära program, med en omtyckt programled­are som uppskattas av lyssnare i alla åldrar. Intresset för att delta växer och för tillfället får vi in nästan 200 hälsningar och musikönske­mål varje vecka. Det innebär att vi dessvärre inte kan hörsamma alla önskemål. Samtidigt är vi väldigt tacksamma för alla som hör av sig och stöder Tongåvans insamlinga­r.

❞ Bland de äldre lyssnarna har vi en trogen publik, men också många under 50 år lyssnar gärna på Vega.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland