Hufvudstadsbladet

Liensberge­r gav inte de andra en chans

Mikaela Shiffrin fick nöja sig med ett brons i stället för ett femte VM-guld i rad. I stället tog österrikis­kan Katharina Liensberge­r ett övertygand­e slalomguld i Cortina.

- TT

Mikaela Shiffrin hade fyra raka VMguld i slalom och hade inlett VM i Cortina d'Ampezzo med tre medaljer. Allt annat än ett guld i paradgrene­n slalom var därför på förhand svårt att föreställa sig. Men amerikansk­ans chans till ett femte slalomguld försvann redan i första åket.

I stället blev det ett nytt guld för Österrike och ett nytt för Katharina Liensberge­r, som tog guld i parallelle­n i tisdags och brons i storslalom­en i torsdags.

– Det här är det bästa som hänt mig. Jag har försökt allt och jobbat för den här slalomen. Att jag lyckas visa det på det här sättet, det går inte att sätta ord på, säger hon till österrikis­ka ORF.

Österrikis­kan visade inga tecken på nervositet när hon kastade sig ut för att köra hem guldet, var snabbast även i andra åket och vann till slut med en sekund före slovakiska­n Petra

Vlhova och 1,98 före Shiffrin.

Mikaela Shiffrin, som var hela 1,30 sekunder efter redan inför det andra åket, är ändå nöjd med sitt VM-facit.

– Det är fantastisk­t att ha en medalj till. Jag hade nog aldrig trott att jag skulle kunna vinna fyra medaljer på samma VM om någon frågat för fem, tio år sedan. Eller ens det senaste året, säger Shiffrin till SVT.

– Det här visar att nivån på damernas slalom gått upp de senaste åren. Det var rätt otroligt att se hur Katharina åkte i dag.

Tävlingens två finländare, Riikka Honkanen och Erika Pykäläinen, hade inte en bra dag. De körde båda ut i första åket.

 ?? FOTO: ANDREAS
SOLARO/LEHTIKUVA ?? Katharina Liensberge­r har tagit tre medaljer i alpina VM.
■
FOTO: ANDREAS SOLARO/LEHTIKUVA Katharina Liensberge­r har tagit tre medaljer i alpina VM. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland