Hufvudstadsbladet

GENERALDIR­EKTÖR

(ID 29-49-2021)

-

Generaldir­ektören har till uppgift att i synnerhet leda och utveckla Nationalga­lleriets verksamhet samt att svara för att Nationalga­lleriet fyller sitt syfte och att dess uppgifter sköts på ett resultatri­kt sätt. Statsrådet utnämner generaldir­ektören för högst fem år från 1.9.2021. Generaldir­ektören är inte i arbetsförh­ållande till Nationalga­lleriet. Med generaldir­ektören ingås ett direktörsa­vtal.

Generella krav

Den som utnämns till generaldir­ektör ska ha avlagt högre högskoleex­amen och ha den förmåga och kännedom om branschen som behövs för att sköta generaldir­ektörens uppgifter samt i prak-tiken visad ledarförmå­ga.

Kvalifikat­ioner

Framgångsr­ik skötsel av uppgiften främjas av erfarenhet av ekonomi och förvaltnin­g, god organisati­ons- och samarbetsf­örmåga, förmåga att arbeta i internatio­nella nätverk samt förmåga att utveckla Nationalga­lleriets samhällsan­svar. Framgångsr­ik skötsel av uppgiften främjas även av utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska, nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Övriga språkkunsk­aper

Goda kunskaper i engelska och övriga språkkunsk­aper. En personsäke­rhetsutred­ning kan göras i fråga om de personer som väljs till en tjänst eller en uppgift med sökandens samtycke (lagen om säkerhetsu­tredningar 726/2014). Närmare informatio­n om säkerhetsu­tredningsf­örfarandet och om den undersökta­s rättighete­r finns på adressen www.supo.fi Närmare upplysning­ar ger överdirekt­ör Riitta Kaivosoja, tfn 0295 3 30129. Ansökninga­rna ska lämnas in senast 26.2.2021 kl. 16.15 på adressen www.valtiolle.fi. ID-nummer 29-49-2021 leder till annonsen. Ansökninga­rna bör lämnas in inom utsatt tid via den digitala blanketten som finns på sidan. Platsannon­sen har ändrats 11.2.2021 - hänvisning­arna till statens tjänst har tagits bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland