Hufvudstadsbladet

Laegreids seger gav Norge guldmedalj nummer 100

Sturla Holm Laegreid satte en perfekt punkt på sitt och Norges fantastisk­a skidskytte-VM i Pokljuka.

- HBL-TT

Sturla Holm Laegreid tog det andra individuel­la guldet – och det fjärde totalt – i karriärens första VM, då han vann söndagens masstart. Norges Johannes Dale tog silver och fransmanne­n Quentin Fillon Maillet bronset.

– Fyra guld. Det är helt sjukt. Hör du det. Fyra guld. Jag hade drömt om en medalj. En individuel­l medalj. Nu har jag fyra guld. Det överskride­r mina vildaste fantasier. Jag hade inte vågat drömma om det, säger Laegreid till NRK.

Laegreids guld är enligt NRK Norges 100:e i ett internatio­nellt seniormäst­erskap i skidskytte. Norge har 84 guld i VM och 16 guld i OS.

Bommade ett enda skott

Norrmannen sköt prickfritt i de två första, liggande skjutninga­rna. Det var också sextonde gången i följd han klarade det första skyttet utan bommar: nytt rekord. Martin Fourcade hade förut klarat 15 gånger.

– Det är helgalet. Jag har försökt att tänka att det inte är VM utan göra allt som i träning. Det ser ut att fungera så jag tror jag ska fortsätta med det i framtiden,säger Laegreid till NRK.

Laegreid bommade ett skott stående, men vann med tio sekunder före Johannes Dale. 30:e och sist i massstarte­n blev fransmanne­n Émilien Jacquelin, en av förhandsfa­voriterna som lyckades med konststyck­et att skjuta fem bom i andra liggande. En besviken Jacquelin gav upp, åkte i promenadte­mpo på slutvarvet och stannade bland annat för att ta emot en kram innan han korsade mållinjen och satte punkt för årets VM.

Norge hade ett minst sagt lyckat VM. Det blev sammanlagt sju guld, tre silver och fyra brons i VM i Pokljuka.

 ?? FOTO: ANZE KACIN/LEHTIKUVA ?? Sturla Holm Laegreid tog ytterligar­e ett guld i skidskytte-VM i Slovenien.
FOTO: ANZE KACIN/LEHTIKUVA Sturla Holm Laegreid tog ytterligar­e ett guld i skidskytte-VM i Slovenien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland