Hufvudstadsbladet

David mot Goljat men David har en chans

Atalanta sätter i vanlig ordning käppar i hjulen för större klubbar i Europa och i den inhemska ligan. Real Madrid är givetvis favorit i dubbelmöte­t i Champions League men det skadedrabb­ade Real får se upp.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

– Vi har ju aldrig mötts tidigare och det gör det hela än mer intressant. Klart att vi analyserat Real och har bra koll på dem men att mötas ute på planen är alltid en helt annan sak än att mala teori i auditoriet, säger Atalantas succéträna­re, den 63-årige Gian Piero Gasperini till Uefa.com

Gasperini skapade skrämselhi­cka bland fansen tidigare i vintras då det uppgavs att han skulle vara på väg bort. Men det visade sig vara en nyhetsanka.

Den mer eller mindre helgonförk­larade Gasperini är Bergamos mest populära invånare, Glenn Strömberg får ursäkta här.

Zinedine Zidanes år i Real Madrid har varit oerhört framgångsr­ika, både som spelare och tränare. Champions League-vinnare både som spelare och tränare – som tränare vid inte mindre än tre tillfällen.

Ändå är långt i från alla nöjda med Zidane just nu. Den ibland skoningslö­sa Madridpres­sen har i viss mån vänt Zidane ryggen. En del stöttar honom alltjämt i vått och torrt men opinionen är delad. Bland fansen finns det också gruppering­ar men då ingen publik tilllåts på hemmamatch­erna är det svårt att säga exakt hur populär den stora Zizou är.

Det säger ändå en del om den smått schizofren­a verklighet som är just Zidanes verklighet. Tidigare titlar väger lätt om resultaten inte hela tiden infinner sig.

Men Zidane har inte låtit sig bekommas nämnvärt där han suttit på presskonfe­renser med sin lika perfekt polerade hjässa som välsittand­e kostym.

Vid ett tillfälle i januari surnade han visserlige­n till på en reporter som ställde kritiska frågor.

– Jag vet att du och många av dina kompisar i pressen helst vill se mig avskedad. Jag tycker du ska vara man nog att medge att det är det du vill istället för att sitta här och insinuera en massa saker, sade Zidane då.

Visst har Real svajat lite under säsongen, visst har spelet stundtals sett lite halvdant ut och visst har laget i vanlig ordning haft problem med skador men då de viktigaste månaderna inom den europeiska klubblagsf­otbollen står inför dörren är Reals utgångsläg­e ändå mer än hyfsat. Tvåa i La Liga ligger laget och i åttondelen i Champions väntar Atalanta.

Och Zidane har många gånger visat att han är vårens man.

 ?? FOTO: PAUL ELLIS/AP ?? Gian Piero Gasperini har gjort ett fantastisk­t jobb med Atalanta.
FOTO: PAUL ELLIS/AP Gian Piero Gasperini har gjort ett fantastisk­t jobb med Atalanta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland