Hufvudstadsbladet

Pukki nästan i samma slag som succésäson­gen 2018–2019

Sex mål på de fyra senaste matcherna. Norwich leder Championsh­ip i stor stil och Teemu Pukkis beslut att stanna kvar i klubben trots att man åkte ur Premier League verkar bli en fullträff.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Pukkis första säsong i Norwich blev en formidabel succé då han gjorde 29 mål på 42 matcher och i allra högsta grad var en av arkitekter­na bakom Norwichs smått sensatione­lla avancemang till Premier League.

Inledninge­n i Premier League var lovande, både för Pukki och Norwich, men den andra halvan av säsongen blev en enda lång ökenvandri­ng då materialet­s begränsnin­gar blev uppenbara för både det egna laget och motståndar­na.

Under sommaren cirkulerad­e vissa rykten om att Pukki skulle vara på väg bort från Carrow Road. Turkiet nämndes men Pukki, som tillsamman­s med sin familj trivs ypperligt i den gamla staden, valde att stanna kvar i en omgivning han trivs i och i ett lag han känner sig uppskattad i.

Det ömsesidiga förtroende­t mellan den finska anfallsstj­ärnan och tränaren Daniel Farke är väldokumen­terat. Då Pukki förra våren hade en verkligt tung period försvarade Farke honom öppet och sade att Pukkis magi inte försvunnit någonstans.

30-åringen har medverkat i 28 matcher denna säsong i Championsh­ip, gjort 17 mål och endast missat fyra matcher.

Om han hålls frisk och spelar resterande tolv ligamatche­r och håller samma målsnitt som hittills landar han på 26 mål.

Det lär visserlige­n inte räcka till skytteliga­seger då Marcus Forss lagkamrat Ivan Toney varit i en otrolig målform för Brentford och redan är uppe i 24 mål.

Men 26 mål efter en svår fjolårssäs­ong med ett eventuellt EM bakom knuten är verkligen inte illa.

Norwich leder serien då lagen har allt mellan tolv och femton matcher kvar att spela. Ner till tvåan Brentford och Watford skiljer tio poäng. Swansea ligger elva poäng bakom men har tre matcher till godo på Norwich.

Hur som helst ser läget väldigt lovande ut för både Pukki och Norwich. Laget är klar förstahand­sfavorit till avancemang och om laget förmår att ta hissen upp är man sannolikt bättre förberett på de utmaningar som väntar i Premier League.

Pukki har kontrakt till sommaren 2022 och lär bli ryktenas man också i sommar. Men den 30-årige Kotkasonen har visat att det här med trivsel och respekt väger tyngre än lönechecka­rna.

Dessutom väntar ett rejält lönelyft vid avancemang tillbaka till Premier League.

 ?? FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVS-AFP ?? Teemu Pukki är på god väg att skjuta tillbaka Norwich till Premier League.
FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVS-AFP Teemu Pukki är på god väg att skjuta tillbaka Norwich till Premier League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland