Hufvudstadsbladet

Tiger Woods vaken efter operatione­n: ”Vill tacka”

- EMMA GYLLESTAD/TT

Golflegend­aren Tiger Woods var med om en allvarlig trafikolyc­ka på en olycksdrab­bad del av en väg nära Los Angeles i Kalifornie­n. Han ska ha krossat vristen och även brutit det andra benet. Enligt polisen hade han tur som överlevde. ”Vi tackar alla för det överväldig­ande stödet”, skriver Woods på Twitter.

– Lyckligtvi­s var (bil-)interiören mer eller mindre intakt, vilket gav honom en dämpning som räddade livet. Annars hade det blivit en dödlig olycka, säger sheriff Alex Villanueva vid en presskonfe­rens.

Woods färdades ensam i bilen och körde av okänd anledning in i mitträcket innan bilen voltade, kraschade in i ett träd för att till slut totalkvadd­ad hamna vid sidan av vägen, tidigt på tisdagsmor­gonen lokal tid (finsk tisdagskvä­ll).

Olycksdrab­bad sträcka

Enligt polisen finns det inget som tyder på att Woods skulle ha varit påverkad av något, rapportera­r LA Times. Woods körde i hög fart innan han förlorade kontrollen över fordonet, körde över på andra sidan vägen och ut över en brant. Bilen rulllade flera varv innan den stannade på sidan.

Polismanne­n Carlos Gonzalez som var först på plats säger att de fick hjälpa Woods ur bilen, men att han var vaken och talbar. Han noterade även att golfaren hade haft bilbälte på sig.

– Herr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrab­bad vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, säger Gonzalez.

Inte första olyckan

Woods skador är inte livshotand­e och han fördes med ambulans till sjukhus där han opererades för flera skador på benen. Agenten Mark Steinberg uppger för ESPN att stjärnan ska ha krossat vristen och fått en fraktur på andra benet.

Senare under onsdagsmor­gonen, finsk tid, kom en uppdaterin­g på Woods Twitter-konto där hans chefsläkar­e meddelade att han fått betydande klämskador och akutoperer­ats.

Enligt uttalandet ska Woods varit ”vaken och talbar” efter operatione­n och återhämtar sig i sitt rum på sjukhuset.

Det är inte första gången som Woods är inblandad i en bilolycka. I november 2009 uppdagades flera otrohetsaf­färer efter det att Woods kraschat sin bil i närheten av hans och dåvarande hustrun Elin Nordengren­s hem. Olyckan och skandalen som följde höll honom borta från golfen i flera månader.

Så sent som i december i fjol genomgick Woods en ryggoperat­ion – hans femte i ordningen – för att försöka bli kvitt de ryggsmärto­r som plågat den 15-faldige majorvinna­ren i flera år.

 ?? FOTO: PATRICK T. FALLON/LEHTIKUVA-AFP ?? Golfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan.
FOTO: PATRICK T. FALLON/LEHTIKUVA-AFP Golfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland