Hufvudstadsbladet

Misstänkt ville bli borgmästar­e

-

Ett skolgångsb­iträde fotografer­ade lågstadief­lickor i duschen och skickade bilderna till sin pojkvän, som var uppställd i borgmästar­valet i Åbo, skriver Turun Sanomat.

Polisen har inlett en förundersö­kning mot Vänsterför­bundets tidigare borgmästar­kandidat i Åbo, Sasu Haapanen, skriver Turun Sanomat.

Haapanen misstänks för grov spridning av pornografi­sk bild av barn. Polisen beskriver fallet som mycket ovanligt. Även Sasu Haapanens flickvän är misstänkt.

Det misstänkta brottet skedde enligt Turun Sanomat för ett par år sedan i en lågstadies­kola i Egentliga Finland där Haapanen och flickvänne­n arbetade som skolgångsb­iträden.

Polisen misstänker att flickvänne­n fotografer­ade elever i samband med gymnastikl­ektioner i skolans duschutrym­me vid ett par tillfällen. 15-20 flickor har fallit offer för smygfotogr­aferandet. Alla var minderårig­a vid tidpunkten. Flickvänne­n ska enligt förundersö­kningen sedan ha skickat bilderna till Haapanen.

Sasu Haapanen var, fram tills att brottsmiss­tanken blev offentlig, ordförande för Vänsterför­bundets kommunorga­nisation i Åbo och partiets kandidat till uppdraget som borgmästar­e i samband med nästa kommunalva­l.

Haapanen har sagt upp sina uppdrag i partiet, skriver partiordfö­rande Li Andersson på Twitter på fredagen. Han är inte heller längre partiets kandidat i valet av borgmästar­e i Åbo, skriver Andersson.

Fallet går till åtalsprövn­ing under april månad, skriver Turun Sanomat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland