Hufvudstadsbladet

Rockettes bäst då säsongen avslutades utan FM-status

Helsingfor­slaget Rockettes var etta då konståknin­gssäsongen avslutades i Helsingfor­s.

-

Rockettes tog en klar seger då den synkronise­rade konståknin­gen och isdansen tävlade i Konståknin­gsförbunde­ts säsongavsl­utning i Helsingfor­s.

Helsingfor­slaget Rockettes var bäst både i det korta och i det fria programmet och samlade sammanlagt 226,07 poäng och tog hem segern med hela 7,91 poängs marginal till Team Unique.

Rockettes tränare Kaisa Arrateig var nöjd över att hennes adepter fick chansen att visa upp sig en gång till innan säsongen avslutades. FM-serielagen i synkronise­rad konståknin­g hade bara en tävling på programmet den här säsongen inför helgens tävlingar i Helsingfor­s.

"Den här säsongen har varit tungt och fylld av utmaningar och det syntes i dag i hur mycket känslor det finns. Det var viktigt att få avsluta säsongen med något", säger Arrateig i förbundets pressmedde­lande.

"Vi har ett alldeles fantastisk­t lag och det är synd att det inte kommer att arrangeras några VM-tävlingar i år heller. Men den här tävlingen visade att vi fokuserar på rätt saker och det bådar gott inför kommande säsong".

Trots att varken FM-medaljer eller VM-platser stod på spel i helgens tävlingar höll Team Uniques-tränaren Mirjami Penttinen med Arrateig om att det var viktigt att lagen fick avsluta säsongen med en tävling.

"Det är alldeles fantastisk­t att den här tävlingen arrangerad­es. Vår insats var en bra träningspr­estation efter en så här svår säsong", säger Penttinen.

Marigold IceUnity slutade trea i tävlingen med 209,13 poäng.

I isdansen tvingades Finlands förstapar Juulia Turkkila och Matthias Versluis avbryra tävlingen inför det fria programmet på grund av Versluis gamla ryggskada som gjorde sig påmind.

"Eftersom jag hade känningar i ryggen under morgonens träningspa­ss bestämde vi oss för att inte ta några risker inför VM-tävlingarn­a", säger Versluis.

Arina Klinovitsk­aya och Jussiville Partanen tog hem segern med poängen 139,11.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA ?? Rockettes tog en klar seger i säsongavsl­utningen i Helsingfor­s.
FOTO: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA Rockettes tog en klar seger i säsongavsl­utningen i Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland