Hufvudstadsbladet

VM-guld för Ekström – Hoskari vann brons

Niklas Ekström vann guld och Maria Hoskari brons på medeldista­nsen i junior-VM i skidorient­ering i Estland.

-

Det blev en framgångsr­ik finländsk dag vid VM i skidorient­ering i estniska Kääriku.

Niklas Ekström tog VM-guld i överlägsen stil i U20-klassen då han var nästan en minut snabbare än Sveriges Jonathan Ståhl i medeldista­nsloppet.

VM-guldet var det andra för Åboidrotta­ren Ekström.

"Det var en tuff tävling och ett rätt långt lopp för att vara medeldista­ns. Det fanns svåra ruttval på vanan och man måste vara vaken hela tiden och koncentrer­a sig på orienterin­gen. Skidorna fungerade mycket bra i dag trots att det fanns ställen där snön smultit i spåren", säger Ekström i orienterin­gsförbunde­ts pressmedde­lande.

I damjuniork­lassen tog Finlands Maria Hoskari brons. Sveriges Hanna

Lundberg segrade före Rysslands Olesia Riazanova.

"Det var en rätt normalpres­tation av mig. Jag saktade in på några ställen för att ta kontroller­na säkert. Det var en mycket tuff tävling", säger Hoskari.

I seniorklas­serna blev det inga finländska medaljer. Närmast var Salla Koskela som slutade fyra på damernas medeldista­ns. Hon förlorade medaljen med två sekunders marginal till Alena Trapezniko­va som tävlar under neutral flagg. Hemmaorien­teraren Daisy Kudre tog hem segern före Sveriges Anna Magdalena Olsson.

I herrklasse­n var Evert Toivonen bästa finländare på elfte plats. Norges Jorgen Baklid vann guld före Sveriges Markus Lundholm och schweizare­n Nicola Mueller.

I sprintstaf­etten slutade Salla Koskela och Misa Tuomala på femteplats. De neutrala idrottarna från Ryssland tog segern före Sverige och Estland.

❞ Skidorna fungerade mycket bra i dag trots att det fanns ställen där snön smultit i spåren.

 ?? FOTO: MIKA ILOMÄKI ?? Niklas Ekström vann VM-guld på medeldista­nsen.
FOTO: MIKA ILOMÄKI Niklas Ekström vann VM-guld på medeldista­nsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland