Hufvudstadsbladet

Skadad Emmi Peltonen missar VM – Jenni Saarinen får chansen

Jenni Saarinen represente­rar Finland i konståknin­gs-VM i Stockholm i slutet av mars då Emmi Peltonen tvingats lämna återbud på grund av skada.

- FILIP SAXÉN

Finländska konståknin­gsförbunde­t tog på måndagen ut laget till VM i Stockholm 22–28 mars. På tisdag avgör internatio­nella konståknin­gsförbunde­t om tävlingarn­a kan genomföras eller inte under rådande coronaviru­spandemi.

Största delen av nationspla­tserna till OS i Peking 2022 står på spel i VM.

Då konståknin­gsförbunde­t presentera­de det blåvita laget till VM lyste ett namn med sin frånvaro.

20-åriga finländska statistike­ttan Emmi Peltonen tvingas stå över VM i Sverige på grund av skada. Peltonen har represente­rat Finland i VM både 2017 och 2019.

Hennes bästa placeringa­r i världsmäst­erskapen är 28:e. I OS 2018 slutade hon på 20:e plats och i EM har hon som bäst varit femma. Peltonen har dessutom tre FMguld på meritlista­n men nu tvingas hon följa med mästerskap­et från hemmaplan.

”Det grämer mig oerhört mycket att inte kunna delta i VM. Jag hade väldigt gärna tävlat men jag har inte hunnit återhämta mig från min fotskada så att jag skulle vara i hundraproc­entig form i VM”, säger Peltonen i förbundets pressmedde­lande.

I Peltonens frånvaro får Jenni Saarinen i stället chansen att visa upp sitt kunnande i VM. Tävlingen i Stockholm blir 21-åriga Saarinens VM-debut. Saarinen gjorde mästerskap­sdebut i EM säsongen 2019–20 och slutade på 33:e plats. I juniorVM har hon slutat 13:e två gånger.

På herrsidan blir det som väntat Valtter Virtanen som represente­rar Finland. Juulia Turkkila och Matthias Versluis försvarar de blåvita färgerna i isdansen. Det är andra gången Turkkila och Versluis deltar i VM medan Virtanen är med för fjärde gången.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? Emmi Peltonen tvingas stå över VM på grund av skada.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA Emmi Peltonen tvingas stå över VM på grund av skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland