Hufvudstadsbladet

Europakoll­en: Pukki är det stora finska glädjeämne­t

Damerna säkrade EM-biljetten medan herrarna inleder VM-kvalet om några veckor inför tomma läktare i Helsingfor­s. Detta är läget i trupperna just nu.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

● Linda Sällström, Paris FC. Paris FC spelade 0–0 mot Guingamp. Kvalhjälte­n Sällström fick drygt 70 minuter på planen men gick mållös.

● Adelina Engman, Montpellie­r. Satt hela matchen på bänken då Montpellie­r kryssade mot senapsstad­en Dijon.

● Tuija Hyyrynen, Juventus. Spelade inte då omöjliga Juventus vann med 3–1 borta mot San Marino.

● Paula Myllyoja, Bari. Tappade in hela sex bollar då Milan vann med 6–1. Bari ligger sist i serie A med tre poäng på fjorton matcher. Målskillna­den ligger på 7–38.

● Anna Auvinen, Internazio­nale. Hela matchen på bänken då Inter vann med 1–0 över Verona.

● Tinja-Riikka Korpela, Everton. 3–2 mot Tottenham. Korpela satt hela matchen på bänken.

● Lukas Hradecky, Leverkusen. Leverkusen går trögt och Hradecky är skadad. Stor risk för att stjärnmålv­akten inte kan delta då VM-kvalet inleds.

● Fredrik Jensen, Augsburg. Inte med då Augsburg tog tre viktiga poäng borta mot Mainz. Jensen har problem med ena låret och är ute på obestämd tid.

● Niklas Moisander, Werder Bremen. Fastnat på bänken i Bremen och lär lämna klubben i sommar.

● Joel Pohjanpalo, Union Berlin. Spelade en dryg timme då Union kryssade mot Hoffenheim. Anfallaren har medverkat i fem matcher efter vristskada­n men inte hittat rätt.

● Jesse Joronen, Brescia. 90 minuter och 1–1 mot Virtus Entella. Brescias säsong är snudd på katastrofa­l och hoppet om uppflyttni­ng till serie A har dött ut för länge sen.

● Teemu Pukki, Norwich. Mål nummer 18 i The Championsh­ip för den finska målsprutan. Norwich gör en kanonsäson­g och är på väg tillbaka till Premier League.

● Tim Sparv, AE Larissa. Inte med i laguppstäl­lningen. Sparv lider av småskador och har bara spelat en ynka minut i de senaste fem matcherna.

● Perparim Hetemaj, Benevento. 0–2 borta mot Napoli. Hetemaj spelade 90 minuter och drog på sig ett gult kort. Utan seger i de åtta senaste matcherna och nedflyttni­ngsträsket kryper allt närmare.

● Roman Eremenko. Lämnade Rostov bakom sig. Rykten placerar honom i Sotji där Finlandsbe­kantingen Boris Rotenberg är klubbägare.

● Jere Uronen, Genk. Satt på bänken då Genk slog Charlerio med 2–1.

● Nicholas Hämäläinen, QPR. Spelade hela matchen då Queens Park Rangers föll med 1–2 borta mot Birmingham.

● Glen Kamara, Rangers. Krossade Antwerpen i Europa League. Fick en hyfsat bra lott då Slavia Prag står för motståndet i åttondelsf­inalen.

● Marcus Forss, Brentford. Skyttekung­en Ivan Toney avgjorde sent mot Stoke. Marcus Forss satt 90 minuter på bänken.

● Albin Granlund, Stal Mielec. 70 minuter då Legia Gdansk vann med 1–0.

● Petteri Forsell, Stal Mielec. Spelade hela matchen mot Gdansk.

● Nikolai Alho, MTK. Fick 66 minuter då MTK kryssade med Ferencvaro­s i Budapestde­rbyt.

● Juha Pirinen, Trencin. 90 minuter då Trencin slog Pohronie på bortaplan med 1–0.

?? FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ?? Linda Sällström sköt Finland till EM men med Paris FC blev det noll mål senast.
 ?? FOTO: LINDSEY PARNABY/LEHTIKUVA-AFP ?? Pukki närmar sig 20 mål.