Hufvudstadsbladet

22-åring häktad för Vetlandadå­det

Den 22-årige mannen som misstänks för knivdramat i Vetlanda i Sverige har nu häktats för att ha försökt mörda sju personer. Mannen var upprörd under häktningsf­örhandling­en och nekade till brott.

- JENS BORNEMANN/TT

Strax före klockan 15 i onsdags lokal tid kom larmsamtal om att flera personer blivit attackerad­e med någon form av tillhygge i centrala Vetlanda i Sverige. Senare bekräftade polisen att de blivit attackerad­e med kniv.

Den första polispatru­llen var på plats drygt en kvart senare och tre minuter senare greps den misstänkte 22-åringen. I samband med gripandet sköts han i benet av polisen och fördes till sjukhus.

Under häktningsf­örhandling­en i Eksjö tingsrätt på fredagsför­middagen var 22-åringen dock på plats.

Upprörd i rätten

Via sin advokat Christian Berntö motsatte han sig häktningen, rapportera­r flera medier.

Samtidigt uppträdde 22-åringen själv upprört och skrek enligt flera medier att han "inte gjort något". Han fick till slut en tillsägels­e av rättens ordförande.

Eksjö tingsrätt beslutade med hänvisning till förundersö­kningssekr­etessen om stängda dörrar under resten av förhandlin­gen. När häktningsb­eslutet presentera­des deltog 22-åringen i stället via videolänk.

Mannen har nu häktats, på sannolika skäl misstänkt för sju fall av försök till mord, rapportera­r Aftonblade­t.

Sju skadade

Sju män, födda mellan 1946 och 1985, blev knivskurna under attacken. Läget uppgavs i den senaste uppdaterin­gen på torsdagsef­termiddage­n vara stabilt för samtliga, inklusive de tre personerna som fick livshotand­e skador i attacken.

Den nu häktade mannen kom till Sverige från Afghanista­n 2016.

 ?? FOTO: MIKAEL FRITZON/TT ?? Den 22-årige man som misstänks för knivdådet i Vetlanda har nu häktats
■ av Eksjö tingsrätt.
FOTO: MIKAEL FRITZON/TT Den 22-årige man som misstänks för knivdådet i Vetlanda har nu häktats ■ av Eksjö tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland