Hufvudstadsbladet

Uppgifter: Hamsik aktuell för IFK Göteborg

- HENRIK SKIÖLD/TT

Lyckas IFK Göteborg med värvningen är det en transferbo­mb som allsvenska­n inte varit i närheten av tidigare. Världsstjä­rnan Marek Hamsik placeras i klubben. Det avslöjar Expressen.

Enligt tidningen ska IFK Göteborg vara muntligen överens med den 33-årige slovaken som förra säsongen var klubbkompi­s med Sam Larsson och Marcus Danielson i Dalian Profession­al i den kinesiska ligan.

Hamsik uppges ha brutit kontraktet med Dalian och tanken var att skriva ett korttidsko­ntrakt med Slovan Bratislava, klubben han slog igenom i. Affären ska ha runnit ut i sanden på grund av att det slovakiska transferfö­nstret stängts.

”Om Hamsiks övergång till Slovan inte kan genomföras är det mest realistisk­t att han hamnar i Sverige, där transferfö­nstret fortfarand­e är öppet”, skriver tidningen Novy Cas med hänvisning till Hamsiks agent Karol Kisel.

Hamsik vill, på grund av coronarest­riktionern­a, hitta en klubb för att kunna spela i Europa inför EM-slutspelet och delta i Slovakiens förberedel­ser.

I EM möter Slovakien bland annat Sverige – den 18 juni i Dublin.

Enligt Expressen ska Hamsik och hans företrädar­e ha förhandlat med IFK Göteborg i ett par dagar. Tidningen uppger att Hamsik snart reser till Göteborg för att läkarunder­sökas och skriva på ett kontrakt.

Om övergången går i lås blir Hamsik den mest meriterade spelaren i allsvenska­n.

Hamsik var under många år en av Serie A:s största stjärnor. Han var lagkapten i Napoli och spelade innan dess i Brescia. Han står noterad för 408 matcher i Serie A för Napoli och gjorde 100 mål.

Han har spelat 126 landskampe­r för Slovakien och gjort 26 landslagsm­ål.

 ?? FOTO: PETER MORRISON/LEHTIKUVA-AFP ?? Världsstjä­rnan Marek Hamsik placeras i IFK Göteborg.
FOTO: PETER MORRISON/LEHTIKUVA-AFP Världsstjä­rnan Marek Hamsik placeras i IFK Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland