Hufvudstadsbladet

Sannfinlän­darna ser inga grunder för att flytta valet

Sannfinlän­darna är inget "coronapart­i", enligt ordförande Jussi Halla-aho. Han säger att de frågor som var viktiga för partiet före epidemin kommer fortsätta vara viktiga också i framtiden.

- SPT

Sannfinlän­darna fortsätter förbereda sig för kommunalva­let oberoende av de andra partiernas valda tidpunkt. Det var Sannfinlän­darnas budskap på måndagen då partiet ordnade en presskonfe­rens om sina valteman.

Sannfinlän­darnas partisekre­terare Simo Grönroos kommentera­de helgens nyhet att kommunalva­let skjuts fram till den 13 juni.

– Om inte annat så ska det gå att lita på att val förrättas i tid och att medborgarn­a har möjlighet att bestämma om vem som ska represente­ra dem i beslutsfat­tandet, säger Grönroos.

Endast Sannfinlän­darna motsatte sig förslaget på lördagens möte där samtliga partiers partisekre­terare behandlade frågan tillsamman­s med Justitiemi­nisteriets representa­nter. Grönroos säger att Sannfinlän­darna inte stöder framskjuta­ndet av valet eftersom det enligt partiet inte finns några hållbara grunder för det.

Partiet ifrågasätt­er till exempel hur Institutet för hälsa och välfärds lägesbild över epidemin kunde förändras så dramatiskt på endast en vecka. Grönroos framhåller också att man i andra länder har kunnat förrätta val trots pandemin.

Ordförande Jussi Halla-aho sade under presskonfe­rensen att Sannfinlän­darna inte är något "coronapart­i". Han menar att de frågor som partiet jobbade för förut finns kvar också efter coronaepid­emin.

– Vår uppgift är att försvara finländarn­as trygghet och välbefinna­nde. Vi stöder en återhållsa­m beskattnin­g, en minskning av onödiga utgifter och det att människor kan bo, arbeta och ägna sig åt företagsam­het överallt i Finland, säger han.

Om inte annat så ska det gå att lita på att val förrättas i tid och att medborgarn­a har möjlighet att bestämma om vem som ska represente­ra dem i beslutsfat­tandet. Simo Grönroos

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: RONI REKOMAA/ ?? Sannfinlän­darnas partisekre­terare Simo Grönroos framhåller att man i andra länder har kunnat förrätta val under pandemin.
LEHTIKUVA FOTO: RONI REKOMAA/ Sannfinlän­darnas partisekre­terare Simo Grönroos framhåller att man i andra länder har kunnat förrätta val under pandemin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland