Hufvudstadsbladet

Vägen till OS går via EM för Petäjä-Sirén

Tuuli Petäjä-Sirén njuter av att vara tillbaka på surfbrädan efter en oplanerat lång paus.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Brädseglar­en Tuuli Petäjä-Sirén ser fram emot EM-tävlingarn­a i RS:X-klassen som inleds i dag. Att hon redan är klar för OS betyder att hon kan koncentrer­a sig på att toppa formen till sommarens tävlingar i Tokyo. Något som kan vara bra med tanke på att uppladdnin­gen inför EM i Vilamoura i Portugal varit långtifrån optimal.

Petäjä-Sirén, som vann OS-silver i London 2012, har haft en paus från grentränin­gen på grund av coronapand­emin men säger att hon hittat formen rätt snabbt under den förebereda­nde veckan inför EM-regattan.

”Det är en fantastisk känsla att få stå på brädan igen. Coronasitu­ationen i Portugal har varit rätt oroväckand­e och därför stod jag över lägret som var inplanerat i januari och februari. Jag kunde ändå träna fysiken bra i Finland”, säger Petäjä-Sirén i seglingsfö­rbundets pressmedde­lande.

”Tävlingssä­songen inleds med rätt lite grentränin­g i bagaget men under den här senaste veckan har jag fått träna i varierande förhålland­en och jag tycker träningarn­a gick överraskan­de bra.”

Så gott som hela världstopp­en deltar i öppna-EM vilket betyder att den finländska veteranen får chansen att se var hon står i förhålland­e till sina konkurrent­er med drygt fem månader till OS i Tokyo.

”Jag ser fram emot att få tävla. Det kändes alldeles fantastisk­t att få ta mig ut på vattnet förra veckan efter en så lång paus.”

EM-regattan pågår 9–13 mars.

 ?? FOTO: BORJA CARRACEDO/SPV ?? Tuuli Petäjä-Sirén förbereder sig för sitt fjärde OS.
■
FOTO: BORJA CARRACEDO/SPV Tuuli Petäjä-Sirén förbereder sig för sitt fjärde OS. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland