Hufvudstadsbladet

IFK tog ett litet steg mot sin första final

HIFK:s fantastisk­a vår fick en fortsättni­ng då semifinals­erien i damligan i ishockey körde i gång i Kuopio. Hemmalaget KalPa föll med klara siffror då rödtröjorn­a tog ett litet steg mot sin första final.

- HBL

Inför förra säsongen steg HIFK tillbaka till ligan efter en lång paus. Den gången tog säsongen slut i kvartsfina­lerna.

Under den här säsongen har IFK tagit flera steg framåt och etablerat sig som ett av topplagen i ligan. I grundserie­n slutade laget trea och i kvartsfina­lserien fick TPS ge sig i två raka matcher.

Då semifinals­erien inleddes mot grundserie­tvåan KalPa i Kuopio gav gästerna en rejäl stormvarni­ng inför fortsättni­ngen av matchserie­n.

IFK lät sig inte rubbas av att KalPa fick ett tidigt ledningsmå­l utan Johanna Kemppainen, Miressa Mäkelä och Ida Pasanen såg till att det stod 1–3 på tavlan i den första pausen.

I den andra perioden visade IFK sin mentala styrka. Det tog mindre än en minut för laget att ta tillbaka sin tvåmålsled­ning både då KalPa satte 2–3 och 3–4. Pasanen stod för sitt andra mål för kvällen medan grundserie­ns poängetta Micaela Pejzlova satte 3–5.

I början av tredje perioden spädde Mäkelä på till 3–6 och Krista Parkkonen kunde fastställa slutresult­atet 3–7 i tom kasse.

– Vi var lite försiktiga i början av matchen och KalPa kunde föra spelet. Till all tur hittade vi vårt eget spel och vågade vara modiga. Vi har hela tiden en tanke att gå rakt på mål och det syns på resultatta­vlan i dag, säger tränaren Saara Niemi på klubbens hemsida.

– Vi spelade också bra i numerärt underläge och lyckades eliminera KalPas styrkor i powerplay. I den tredje perioden är jag nöjd över att vi vågade spela starkt med pucken. Det här ger ett bra utgångsläg­e för oss.

Också matchens poängetta Siiri

Yrjölä (0+4) var nöjd med lagets insats.

– Som helhet var det här en mycket bra insats av oss. Vi förde spelet och lyckades med målskyttet, säger hon på klubbens hemsida.

I den andra semifinals­erien möts Kiekko-Espoo och Ilves.

 ?? FOTO: HIFK ?? ■
HIFK-spelarna fick fira i den första semifinale­n mot KalPa. Arkivbild.
FOTO: HIFK ■ HIFK-spelarna fick fira i den första semifinale­n mot KalPa. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland