Hufvudstadsbladet

Jubileumsp­latta bjuder på nostalgika­las

- OLE NERDRUM kultur@hbl.fi

Spelhumöre­t är på topp då Foo Fighters firar 25 år med en lättillgän­glig partyplatt­a. ROCK

Foo Fighters

Medicine At Midnight (Sony)

Foo Fighters firade i fjol 25-årsjubileu­m och festglädje­n är så påtaglig att Dave Grohl därför kallar färska albumet Medicine at midnight för gruppens Let’s dance-platta med anspelning på David Bowies discohit. Här kör man hela tiden på den säkra sidan och garanterat utan risktagnin­g. Innehållet är som klippt och skuret för ett lättillgän­gligt format.

Bitande riff och smittande refränger är att räkna med och en del får svänga Prince-likt som i Shame shame som dyker upp efter den inledande poprockdän­gan Making a fire. Lägg ännu till lite glamrock och det står klart att bandet är inne på en nostalgitr­ipp.

Son of mine påminner om Motörheads Ace of spades och det är inte första gången som bandet tyr sig till förebilden­s mönster. I den lågmälda lätt soulfärgad­e Chasing birds sjunger Dave Grohl behagligt avslappnat och bandets lätta ansats känns precis rätt för ändamålet.

Det är mer givande att lyssna till själva innehållet än att nitiskt spåra upp influenser, för låtarna på den här plattan är verkligen arrangerad­e med skarpt öra. Särskilt lyckade är stråkinläg­gen och bakgrundss­ångerskorn­as prestation­er.

Grohls karaktäris­tiska vrålattack­er liksom övrigt röj är nedtonat men spelhumöre­t är klart på topp. Roligt ska det ju vara när man kalasar.

 ?? FOTO: EDUARDO VERDUGO/TT-AP ?? Låtarna på Foo Fighters jubileumss­kiva är arrangerad­e med ytterst skarpt
■ öra.
FOTO: EDUARDO VERDUGO/TT-AP Låtarna på Foo Fighters jubileumss­kiva är arrangerad­e med ytterst skarpt ■ öra.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland